Swift, Astra F vagy Renault Thalia?
Én az F Astrára szavaznék, de ha 1,4-es kombi, akkor az elég gyér lehet valóban. Nekem 1,4-es hatchback van...44 kW-os, az se egy izomautó, de olcsó fenntartani, keveset fogyaszt. Szerintem a Thalia nagyon csúnya, főleg a fara...Swift szintén nem kéne, de ez csak az én véleményem, és vállalom.
2012. jan. 30. 14:12
Astra f-et vegyél a 3 közül. 1.6 literes 8 szelepes elég jól megy nekem. Nekem astra f 55kW-os autóra kezdő jogsival negyed évre 14.000Ft. 6,5-7literből. Swift az szerintem életveszélyes thalia meg csúnyácska(öregeknek való szerintem) :D
2012. jan. 30. 14:30
Én ezek közül a Swiftről tudok elsősorban nyilatkozni. Nekünk van egy 10 éves Swiftünk, kezdetek óta a miénk, amikor vettük a legolcsóbb változat volt (1 literes, 54 LE, leggyengébb felszereltség).
Kényelmesnek hosszú távon nem kényelmes, de városi autózásra tökéletes! Szóval kicsit fapados, viszont világ életében utcán állt és így is még a legnagyobb hidegben is reggelente egyből indul. Ennél megbízhatóbb autót nehezen tudnék elképzelni! Eddig a 10 év alatt az évenkénti átnézésen (esetleges olajcsere hasonlók) 3-szor kellett összesen szervízbe vinni: egyszer aksicsere volt (lemerült rajtafelejtett világítás miatt és utána már hiába töltöttük fel nem volt az igazi), egyszer egy kisebb koccanásos balesete volt illetve kipufogót kellett rajta cserélni.
2012. jan. 30. 14:32
Ja és amit kifelejtettem, hogy az 54 LE-s motor ellenére városban jól gyorsul, minden úton elmegy (beleértve a föld utat) és ugyan csak egyszer volt autópályán, de 3 emberrel, telepakolva és bírta hosszútávon a 140-es sebességet!
2012. jan. 30. 14:33
Mi az 1,4-es 44kW-os Astra hatchback autónkkal öt személlyel és full csomagokkal 150-et tartottuk autópályán, különösebb erőlködés nélkül. Igaz idő kell neki míg felgyorsul. :D
2012. jan. 30. 14:36
Renault-e ne, az Astra és Swift, kb ugyanaz a kategória, mindekettőhöz fillérekért vannak alkatrészek, nagyjából azonos a fogyasztásuk. Az Astra kicsit kényelmesebb ellenben a Swift megbízhatóbb és valamivel kevesebbet is eszik,meg persze az Astrának nagyobb a presztízsértéke.
2012. jan. 30. 14:40
7/14 anonim válasza:
Nekem is van egy 1.6os 4WD-s Swiftem már 4 éve, Thalia-val és Astra F-el is volt szerencsém találkozni, mint szereléssel kapcsolatban, mint vezetéssel. Véleményem szerint nincs jobb autó a Swiftnél magyar átlag embernek. Jó a fogyasztása, megbízható, eddig a 4 év alatt 50 ezret költöttem hibásodásra! Átlag 6-7 litert eszik meg, attól függ, milyen a cipő rajtam, és milyen csúszós az út! :) De nem hajszolom túl csórikám, arra van egy másik autóm. Szóval szerintem maradj a Swift-nél.
2012. jan. 30. 14:44
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Presztizsérték, szép-csúnya nem számít (ld. Thalia). Thaliának nagy a csomagtere. Egyébb tapasztalatok, érvek ezzel a típussal kapcsolatban?
9/14 A kérdező kommentje:
2012. jan. 30. 15:35
Kapcsolódó kérdések: