Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha vennétek manuálisat vagy...

Ha vennétek manuálisat vagy automatát?

Figyelt kérdés
BMW e38 740i-ről van szó, és én valahogy tartok az automatától, csak manuálból meg kevés van.Nem tudom ti hogy vagytok vele, melyiket lenne érdemesebb.
2012. jan. 29. 01:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"Ja és még valami: arra készülj fel, hogy az itthon eladásra kínált E38-asok többsége megkerülte 3-szor a Földet és elhanyagolt/leharcolt, még ha ez külsőre nem is látszik."

Ez így igaz, amikor E38at akartam venni, egy olyan találtam értelmes árban, amit megérte volna megvenni ( egy 735i volt), amíg agyaltam rajta elvitték. A következő jó volt, 1.8 milla lett volna ( asszem '97-es 750i ) benzinesből. A 1,5 milla alattiak nem hozzáértő számára szerintem felejtősek :(

2012. jan. 29. 13:06
 12/30 anonim ***** válasza:
Kizárólag automatával venném és nem azért mert nem tudok vagy nem akarok vezetni, hanem azért mert sokkal komfortosabb.
2012. jan. 29. 13:42
 13/30 anonim ***** válasza:

"<< vagy az aki már eleget vezetett. "

magyarul aki nem akar mar vezetni, en is ezt irtam masodik lehetseges magyarazatkent...

2012. jan. 29. 14:39
 14/30 A kérdező kommentje:
Értem!Köszi a válaszokat!Manuálisat azért szerettem volna, mert jobb szeretek én váltogatni kedvemre, de nem tudtam eldönteni hogy miért van belőle ilyen kevés.Vagy azért mert elromlik hamar, vagy azért mert azt jobban szeretik.Az automatától azért tartottam mert félek hogy bedöglik hamar.És őszintén szólva annyira nem is ismerem, mert nem volt még automata csak manuál váltós BMW-m.Várom az esetleges további hozzászólásokat!:)
2012. jan. 29. 16:00
 15/30 anonim ***** válasza:
Bírom, hogy a kézzel is kapcsolható automatát azonosítják a manuálissal... Attól még semmi beleszólásod nem lesz a hajtásláncba.
2012. jan. 29. 16:09
 16/30 anonim ***** válasza:

"Automatat az vesz, aki nem tud, vagy nem akar vezetni."

nem feltétlenül, ehhez a kategóriáju autohoz sokkal jobban illik az automata váltó... a vezetés élményét pedig egyátalán nem öli meg, csak más a feelingje az automatának szerkezeti különbségeiből adódóan egész máshogy rakosgatja a fokozatokat, és a hangélmény is más... mellesleg akinek van egy automata hetes bmw-je, hétvégére meg egy kéziváltós m3-asa az nem szeret vezetni ugye...

2012. jan. 29. 18:26
 17/30 anonim ***** válasza:
Én évekig manuálison vezettem, 5 év vezetés után vettem automata váltós autót, és hát eléggé elvette a vezetés élményét, és sokszor nem úgy váltott amikor akartam, hát elég siralmas volt, meg több hibája is volt neki. 2 év után le is cseréltem és vettem egy manuálisat. Most is amikor nézegettem autókat kinéztem egy jót és mi volt automata váltós mondtam is a tulajnak hogy kösz nem és elhajtottam. Az automata váltós csak annak jó aki lusta váltani, vagy ha nem tud rendesen váltani. De aki nagyon jól tudja a váltót kezelni annak nem jó az automata mert csak kínlódni fog vele.
2012. jan. 29. 19:44
 18/30 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki hogy van vele, ezt a vezetés élménye dolgot nem vágom. A vezetés élménye az a szerpentinen kezdődik, egy hátsókerekes kéziváltóssal. Felvilágosíthatnátok, valaki utcán közlekedik 50/90/130-cal (minden szabályt betartva) abban mi élmény van? ( ültem élesben driftautóban, na az már élmény, még jobb oldalon ülve is ).
2012. jan. 29. 19:59
 19/30 anonim ***** válasza:

@19:44

Igen, ez így van, én mikor sofőrként dolgoztam, csak akkor örültem az automata kocsiknak, ha már hajnal 3-4 volt és már nagyon álmos voltam. :D Sajnos máskor is sok automata kocsi volt, általában az engedi meg magának a sofőrszolgálatot, akinek 10 milliós kocsija van. :(

2012. jan. 29. 19:59
 20/30 anonim ***** válasza:
Lemaradt, kamionozok, az kéziváltós ( 18 előre+2 hátra ), ne mvagyok lusta váltani, tudok is, de személyautóban a hátam közepére sem kívánom a kéziváltót, mert az automata sokkal kényelmesebb.
2012. jan. 29. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!