Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet egy közigazgatási...

Fules92 kérdése:

Hogyan lehet egy közigazgatási bírság fizetési határidejét későbbre halasztani?

Figyelt kérdés
Tudomássom szerinte 2 vagy 4 vagy 6 hónappal el lehet tolni a fizetés határidejét. Nem régen megbüntetek nem kis összegre és a fizetési határidőt későbbre szeretném tolni, csak nem tudom hogy is van ez. Valaki segítsen már nekem. Köszönöm Szépen Előre is!!
2012. jan. 24. 10:58
 1/3 anonim válasza:
írni kell nekik, leírod, hogy miért okozna nehézséget neked a befizetés. írd le, hogy miért szeretnéd későbbre tolni. Amúgy részletfizetést miért nem kérsz?
2012. jan. 24. 11:34
 2/3 anonim ***** válasza:

A határozat közlését követően a teljesítési határidő leteltéig - 3.000,-Ft illeték megfizetése mellett - az első fokú hatóságtól lehet kérni a közigazgatási bírság részletekben történő teljesítésének, illetve a teljesítési határidő módosításának (a továbbiakban: fizetési kedvezmény) engedélyezését, ha az ügyfélen kívül álló ok teszi lehetetlenné a határidőre való teljesítést vagy a teljesítés aránytalan nehézséget jelent. A határidő lejárta után az ügyfél - feltéve, hogy a végrehajtást még nem rendelték el - a fent meghatározott okból igazolási kérelem egyidejű benyújtásával kérhet fizetési kedvezményt. Amennyiben a hatóság elutasítja az igazolási kérelmet és a fizetési kedvezmény iránti kérelmet, egyidejűleg dönt a végrehajtás elrendeléséről.

A közigazgatási eljárás során az ügyfél az esetleges beadványát az alábbi címre terjesztheti elő:

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Közigazgatási Hatósági Szolgálat

9701 Szombathely, Külső-Söptei út, Pf. 53.

Iratminta:

[link]

Forrás:

[link]

Egyébként itt tudod ellenőrizni az ügyed állását is...

2012. jan. 24. 19:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Nekem mindenki azt mondta hogy 2012.01.01-én megszűnt a részlet fizetés, és csak halasztást lehet kérni. Köszönöm a válaszokat!!
2012. jan. 24. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!