Akinek drága autóra telik annak benzinre is? Ez milyen baromság?
Sokan jönnek ezzel a dumával, hogy 10 milliós kategóriánál, már mi a francnak dízel, hisz, akinek ennyi pénze van autóra, annak benzinre is van. Ti egyetértetek?
Szerintem meg pont fordítva van: ha már ennyiért vesz autót, akkor elvárja tőle, hogy ne egyen sokat.
Igen, de ha nem használod sokat, akkor nem spórolsz sokat az üzemanyagon sem! Vagy ha fordítva nézzük, ha van egy benzinesed, de keveset használod, akkor nem fizetsz annyival többet a kúton...
Ezért írtam, - és ezt tőlem jóval okosabb emberek találták, számolták ki, nem én - hogy a dízel annak éri meg igazán, aki sokat megy, vagy aki egyszerűen csak dízelb*zi és kész :)
Az autó olyan mint a háziállat. Nem csak megvenni kell tudni, hanem fenntartani és tankolni, és igazából ez sokkal nagyobb tétel mint maga az autó ára, mert egy évben az autó benne van 300-400e ft-ban minimum, akármilyen kocsiról is legyen szó, és itt még viszonylag szerény fogyival számoltam.
Értelmes ember csak olyan értékű autót vesz, amelyet egyik pillanatról a másikra tud pótolni, ha elveszne. Értsd: kb zsebből. Ha valaki 10 millás autót vesz, az számomra azt jelenti, hogy bármikor zsebből elő tud varázsolni 10 millát, ami azért akárhogy is nézem, ma egy gazdag anyagi hátteret feltételez. Vagyis ha ennyi pénze van, akkor miért fillérb*óskodik a benzin árán, meg hogy mennyit eszik az autó?
Vannak olyan idióták, akiket pedig sem megérteni, sem sajnálni nem tudok:
- a 10 évig spórolok, de nekem akkor is BMW-m lesz, és inkább nem eszek kategória... Visszakapcsolnék a második feltételemre: hogy tudná így pótolni ha egyik pillanatról a másikra elveszik a kocsi? Sehogy. Ja hogy az autó neki álom, meg státusszimbólum? Hát akkor meg ne sírjon. Az autó használati eszköz, ugyanúgy mint egy fejsze, mikro sütő, vasaló... Aki ezt nem tudja megemészteni, annak szokott igazán sírni a szája. Persze a bömöst soha a büdös életben le nem cserélné esetleg egy kevesebb mint fele annyit evő suzira, mert az milyen megalázó már....
- a másik kedvenc kategóriám: havi 150e-s fizura felveszi havi 100-as törlesztőt. Hát itt szintén bukik az a feltétel, hogy tudná pótolni az autót, majdnem ugyanaz mint az előző kategória. Nem tudom sajnálni.
Igen, nekem egy 20 éves, 200e ft értékű autóm van, igaz ritkán autózom, de ha bármi lenne (ne legyen), zsebből kifizetem bármikor, és nem fogok aggódni rajta...
Az ilyen drágább autók jellemzően:
- nagy SUV-ok: nagy tömeg, nagy méret, stb, értelemszerűen sokat eszik, ennyi. DÖnteni kell mi a fontosabb
- sportosabb jellegű autó: a sportosságot meg kell fizetni
- van 10 milláért olyan autó ami nem eszik sokat, de hát ezek viszont annyira nem számítanak státusszimbólumnak, ezért ezeket nem szokták venni. Pedig mondjuk egy Citroen DS3 sport racing editionnak nincs párja :) viszont neve sincs, annak ellenére hogy k* jó autó...
- nagy batár luxus járgány, tele minden baromsággal, amik csak fogyasztanak, ehhez nagy motor kell, nagy motor sokat eszik...
Ide kapcsolódva az alábbi anekdotákat tudnám idézni:
A fószer írt a ferrarinak hogy nagyon jó az autó, de hogy lehetne gázosítani, mert kicsit sokat eszik. A gyár visszaírt neki egy udvarias levelet, hogy bekérik az autót megnézik mi lehet vele, de mégis mit ért sok fogyin. A gyári fogyit hozta az autó a tulaj szerint. Amikor a kocsi megérkezett a ferrarihoz, a gyár visszaírt neki, hogy bocs de ilyen tulajnak nem lehet ferrarija, egyszerűen nem méltó rá. Pont.
A másik amikor a cigány írt a mercinek, hogy havi 10e ft-os törlesztőre milyen kocsit tudna venni. Merci udvarias válasza, hogy örülnek az érdeklődésnek, blabla, de nem létezik olyan hitelkonstrukció ami 70 évnél hosszabb lenne :)
Ja még annyit hozzétennék, hogy kutas mesélte, hogy odajött a kigyúrt állat a bömössel, meglátta a benzinárakat és kiakadt, hogy ez milyen sok, inkább átmegy az Auchanhoz tankolni, mert ott 5 ft-al olcsóbb. Mindezt egy 20 millás autóval. Én meg a gagyi szar 20 éves autómba gondolkodás nélkül betolom az OMV benyát, mert az legalább talán néha osztrák és nem szar MOL-os lónyál.
Szerinted?
Utóbbira is igaz szerintem, hogy azért is telik neki ilyen autóra, mert egy fillérb@szó!
Sajnos a hitelre vásárolt autóknál alapból dől az az elmélet, hogy azonnal pótolni tudja az ember az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!