Takamara kérdése:
Melyik a jobb szerintetek SIMSON S51-be 60/2 vagy 60/4?
Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 19:30
1/8 anonim válasza:
Egy 2 felömlős is lehet élesebb, forgósabb, mint egy 4 felömlős. ha értenél a témához, nem kérdeznél ilyet.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen ám de nem nagyon értek ezért kérdezem nagyokos :D
2012. jan. 20. 20:57
3/8 anonim válasza:
Oké. Először is tisztázni kellene, hogy mi az, hogy jó? Alulról húz, mint a vízhordó lány, vagy alul semmi, felül meg leszakítja a kezedet? Előbbi nyilván utcára jó, utóbbi pályára. Legyen a henger 4 felömlős vagy kettő, mindkettőből kihozható a fent említett karakterisztika, de azok "keveréke" is. Minden a felömlők keresztmetszetétől, a kipufogó nyílás magasságától illetve a fellövési szögektől függ. Ha faragsz egy 2 felömlős hengert brutál magas kipunyílással (bár a kipunyílás magassága a Simson esetében a hengerűrtartalom 60%-áig biztonságos, persze ívhosszban), széles és magas felömlőkkel és éles fellövési szögekkel, akkor az igencsak forgós lesz, viszont a nyomatéka elvész. Ugyan ezt a hengert meg lehet úgy is faragni, hogy lesz 2db széles, de nem magas felömlőd és egy ugyancsak széles, de nem magas kipufogó nyílásod, akkor a használható fordulatszám tartomány kitolódik, és ebben a tartományban a motor sokkal használhatóbb, nyomatékosabb lesz. Ugyan ezt meg lehet csinálni a 4 felömlőssel is, 3 felömlőssel is, vagy egy 6 felömlőssel is.
4/8 A kérdező kommentje:
Hát inkább két felömlőset akarok és úgy hogy inkább erősebb legyen!
2012. jan. 21. 15:13
5/8 A kérdező kommentje:
Tehát hogy a 100kg-omat eléggé könnyen vigye!!
2012. jan. 21. 15:14
6/8 bozont 94 válasza:
sziasztok en most dilemmaban vagyok hogy mit tegyek a simson s51 4sebis mocimal szo szerint ma mindent kicsereltem ujra benne kiveve a hengert meg a porlasztot kulso keveres be alitasu vastag suberes amin kezel is tudjuk allitani a levego aranyt es nem tudom mit kenne velle tenni indul meg megyen meg minden de csak szivatoval bir menni redesen probaltam fuvokat cserelni 67 van benne jelenleg de 72 is volt de egyik se jo es ilyen fura horkolos hangot ad meg semi eroje nincs es ezt nem tudom mit kene csinalnom vele hogy szeria hengert vegyek vagy tuningoltatt eze erdeklodenek ki mit tudna javasolni mert ma 100 ropiba van a egesz motor es meg mose megy ugy ahogy kene neki
7/8 bozont 94 válasza:
sziasztok nekem s51m van azt 60 hengert akarok venni de viszont erdobe akarom hasznalni azaz hegybe jobban mondva es azt nem tom mejik a jobb a gyari henger vagy a 4felomlos sztetek?
8/8 Noisy válasza:
Bozont attól hörög és nem pörög ki meg csak szivatóval megy mert vagy túl sok neki a benzin vagy kevés vagy a levegő sok vagy kevés ezeket kell rendesen beállítani nekem 2 karburátorom van itthon és csak az egyikkel megy rendesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!