Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson Karburátor, mindig...

Simson Karburátor, mindig folyatja a benzint, mitől?

Figyelt kérdés

Üdv!

Simson S51, 16N3 karburátor van rajta most lettek a tömítések kicserélve, mégis ha egy kicsit is megdöntöm jobbra a motort a karbi túlfolyóján elkezd csöpögni a benzin. Esetleg még annyit tudnék tenni, hogy egy karburátor javító készletet veszek, de szerintetek mi lehet a baja?

Előre is köszönöm!

2012. jan. 15. 01:35
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Nem lyukas az uszó valahol?Nem lett elállitva a benzin szint?(nem fullad nagy gázon?)fuvokák nem tömödtek el?(nekem sajnos lukas uszó,rosz benzin szint,és eltömödött fúvokák okoztak ilyen problémát hozzá teszem 1971 ota nem volt a karbi szét szedve)(nagy muter féltet motorját meg kaptam :-) ugyhogy a trabi mellet egy ujjab egyszerü deutcsh dög áll a garázsban)
2012. jan. 15. 09:01
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
az előttem szóló egyértelműen leírta, hol kell a hibát keresni...a lényeg...túlfolyik a karbi...tehát valamiért nem zár a tű, amit az úszó emelne, ha emeli....szétszed, alaposan kitisztít, úszót ellenőriz, hogy lukas-e, a konyhaasztalon még kiszerelt állapotban megnézed zár-e a fúvóka, jó-e a szint, aztán ha minden rendben, összerak, berúg, és örül....irány a kocsma...egy fröccs nekem...
2012. jan. 15. 10:26
 3/7 pucuka69 ***** válasza:
100%
csak akkor folyik túl,ha megdöntöd(és mennyire döntöd meg?),vagy akkor is,ha egyenes a moci? Ha csak akkor,ha megdöntöd modjuk úgy 30fokban, akkor normális a dolog. Tegyél a túlfolyór egy csövet,és vezesd a motor alá,így tiszta marad a blokk. Ha akkor is túlfolyik,ha csak picit döntöd meg,akkor magas a szint az úszóházban. Állítsd be. Ha akkor is folyik ha egyenes a gép,akkor a tűszelep is lehet,de lehet hogy csak az előbb írt rossz szint a baj. Ja és ha lehet parafa úszóház tömítést használj.
2012. jan. 15. 10:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, vettem egy karburátor javító készletet, lehet kicserélem a fúvókákat, meg ezeket.

Úszó nem lyukas, de valószínű hogy nem jó a szintje.

Igazából, ahogy itt mondtátok csak akkor folyik ha egy kicsit is megdöntöm, de szerintem ez se normális, mert nem folyik hanem szó szerint "pisil" belőle a benzin. És ha véletlen kicsit döntve támasztom le kimehet belőle az összes benzin?

A tömítések parafából vannak.

2012. jan. 15. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:
2012. jan. 15. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:

mivel amúgyis rohatt hideg van, a prlasztót úgy ahogy van, vidd be egy fűtött, jól megvilágított helyre...ott papírt, vagy tiszta rogyot alá, és kényelmesen profi szerszámokkal szétszeded...megnézed, értalmezed a működését, kitisztítod, ha van kompresszor az még jobb...aztán megvizsgálod az úszót, és a tűszelepet...mert itt a turpisság...a motornak döntött állapoban sem szabad okádni a benyát...szóval fontos, hogy nem kapkodva, nyugodtan, lassan megértve, hogy is működik...ha ezen túlvagy, akkor hurrá!!

akár vízzel is próbálhatod, ha sok a macera, de ha beállítottad, és tuti, hogy jó, akkor kiszárítod, és tisztán, szárazon szereled vissza...nem lehet hiba...!

2012. jan. 15. 14:22
 7/7 pucuka69 ***** válasza:
ha megdöntöd és folyamatosan folyik,amig kinem fogy a tankból, akkor rossz a tűszelep. Ha 5-10mp mulva abbahagyja,akkor a szint túl magas.
2012. jan. 15. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!