Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy samarát, kifogyott...

Virág andrás kérdése:

Vettem egy samarát, kifogyott belőle az utolsó csepp benzin, feltöltöttem, de nem indul. A szomszédom azt mondja, öntsek egy kis benzint a karburátorba, akkor beindul. Igaz?

Figyelt kérdés

2012. jan. 7. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Meddig állt az autó? Úgy értem, hogy az utolsó alkalom óta, hogy mentél vele.
2012. jan. 7. 17:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Mért ne lenne igaz? De elvileg indítgatás közbe nyomkodod neki a gázt úgy is el kell(ene) jutni a benzinnek a karbihoz. Próbáld ki, ha nem jó pucold ki a karbit, levegőszűrőt, meg valahogy nézd meg, hogy van-e szikra.
2012. jan. 7. 17:20
 3/7 anonim válasza:
100%
A benzinpumpán van egy kar amit nyomkodni kell addig amíg a karbi fel nem töltődik benzinnel!
2012. jan. 7. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti, ruszki mechanikus benzinszivattyún kell lennie egy karnak. Azt kell nyomogatni, amíg meg nem tölti az úszóházat. Ezt onnan érzed, hogy a kar lenyomása nagyon könnyűvé válik, nem fejt ki semmi ellenállást és alig van hangja (előtte kicsit szuszog). Ha már kezdettől fogva így van, akkor vagy tele van az úszóház, vagy úgy állt meg a motor, hogy a membrán épp végállásban van, olyankor hiába erőlködsz a kézikarral.

Ha nincs kar, akkor vagy a végtelenségig tekered az önindítót, hogy a motorral együtt a szivattyút forgatva megtöltse az úszóházat, vagy bízol benne, hogy az elektromos szivattyú egy idő után majd csak telenyomja (már ha az van rajta). De a legvégső esetben valóban az segít, ha leszereled a karburátor tetejét, feltöltöd az úszóházat, majd beindítod. Ilyenkor egy darabig menni fog, mert lesz benzin a karburátorban és jó esetben mire kifogy, forog annyit a motor, hogy a szivattyú feltöltse levegővel a benzincsöveket, tudja befelé nyomni az üzemanyagot. Ha ez nem így van, akkor lehet keresni, hol a hiba...

2012. jan. 7. 18:19
 5/7 A kérdező kommentje:
egy hétig állt az autó
2012. jan. 8. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:
No, csak azért kérdeztem, mert nekem is Lada Samarám van és most hogy bejött a hideg idő, minden nap ki kell mennem, vagy legalább két naponta be kell indítanom. Majdnem minden nap megyek vele, de most ünnepek alatt, négy napot állt és úgy kellett betolni, kettesbe, gyújtás stb. Szerencsére pár méter után elkapta. Szóval lehet, hogy a tiedével is csak ez a gond. Próbáltátok betolni?
2012. jan. 8. 11:29
 7/7 A kérdező kommentje:
nekem eddig ilyen problémám nem volt, szivatóval azonnal indult, ha egy hétig állt a hidegben, akkor is. De mindig melegítem 2-3 percet, mielőtt elindulok vele.Most a tankjelzó mutató csapott be, de szerencsére pont a kapu előtt fogyott ki a benzin.Remélem, valahogyan csak elindul.
2012. jan. 8. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!