Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » N Nagy baj lehet ha...

N Nagy baj lehet ha egy fél órán keresztül kézifékkel mentem?

Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
semmi gond,max egy két dolgot majd előbb kell kicsit cserélni
2012. jan. 11. 17:42
 2/8 anonim válasza:
Főleg, ha hátul is tárcsa fék van!
2012. jan. 11. 17:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem hullik szét semmi azonnali jelleggel. Viszont ilyen hosszú terhelés alatt néha üvegesedhet a hátsó fékbetét, ez akkor veszélyes, ha a kéziféknek nem külön dobja van, hanem valamelyik (általában a hátsó) fék szolgál kézifékként is. Ilyenkor amíg le nem kopik a megégett rész, gyengébben fog a fék.
2012. jan. 11. 17:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Én úgy jártam egyszer, hogy kiengedtem a kéziféket elindult az autó rendesen, viszont a kézifék beragadt. Az autópályán egyszer csak elkezdett rángatni az autó, addig kis sebességnél városban fel sem tünt, hogy valami nem stimmel. Megálltam, a hátsó felni tűzforró volt és marha jó gumiszag...
2012. jan. 11. 18:03
 5/8 Pj0tr ***** válasza:

Mármint, milyen állapotban volt a kézifék? Fogott is vagy csak a visszajelző lámpa égett a műszerfalon?

Mert nekem már volt olyan, hogy a visszajelző égett, de semmit nem lehetett észrevenni a kocsin és nem egy erős darab :) (75 le-s)

Igaz, hogy kb 2 méter lehetett. Viszont, ha fél óra után észrevetted megálltál esetleg és lecsekkoltad? Mert az ilyen melegedésnek szaga van.

Hülye kérdés, de az üzemi és a rögzítőféknek nem különálló rendszereknek kellene lenniük?

2012. jan. 11. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Van még gumi az autón? :) Na a kérdés az,mennyire volt behúzva,fogott is,vagy tényleg csak a lámpa égett,mint azt előttem írták. Ha nagy gáz lett akkor égett volna,rosszabb esetben akár a gumi is szétdurranhat. De azért szerintem egy szerelővel nézesd meg. Egyrészt ha valamilyen kár esett a fékbe,másrészt ha nem,akkor meg azért,hogy állítsák be hogy fogjon is rendesen.. Akkor legközelebb észre fogod venni..
2012. jan. 11. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor biztos jól bevasaltad a féket!

Mostmár tuti jól fog fogni.

A vizsgánál ezt szokták csinálni ha nem akar jó lenni a hátsó fék, hogy át menjen a vizsgán.

Amúgy nin

cs semmi gond vele, nyugi

2012. jan. 11. 20:58
 8/8 anonim ***** válasza:
69%
Látszik, hogy nő. Igazi fakezű.
2012. jan. 11. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!