Visszafújja a benzint az injektoron keresztül. Mi lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Voltak gondok a kocsival, s most levettem a légszűrőt hogy megnézzem az injektor működését. Indítózáskor visszafújta 1x-2x az üzemanyagot robbanásszerűen az injektoron át!! Kérlek segítsetek!2011. nov. 27. 11:21
1/3 anonim válasza:
márkaszerelő, vagy megveszed az injektorok című könyvet, vagy a gúglin rákresel az injektor magyar magyarázatára, vagy felgyújtod...de előbb próbáld eladni...
2/3 anonim válasza:
Várjunk csak...
Elindul az autó?
Ha nem indul, én megkockáztatom hogy elszakadt a vezérműszíj, és nyitva van a szívószelep az egyik hengernél. Így indítózáskor ahogy hirtelen felmegy a dugattyú kinyomja a bespriccelt benyát.
Aztán ami még lehet hogy rosszul van pozícionálva a vezérműtengely a főtengelyhez képest, és szintén felmenő dugattyúnál nyitva van a szívószelep.
De mondjuk nem értem kristálytisztán hogy merre hogyan honnan fújja vissza az injektor, mivel az alapesetben a szívószelep előtti beömlőcsatornába spiccel (ha hengerenkénti injektoros)
Ha központi injektoros akkor pedig hasonlóan a szimpla karburátoros elrendezéshez a beömlők elágazásába spricceli a benyát.
3/3 A kérdező kommentje:
Levettem a légszűrőt és konkrétan mint a bálna, kifújt az injektoron keresztül..szép volt. Mentem vele vagy 150km azóta, állítottam az alapjáraton is. Előélete annyi, hogy a gázpedállal pumpáló mozgást kell végezni, hogy észrevegye magát a kocsi és elkezdjen gyorsítani. Volt olyan, hogy simán nyomtam ahogy kell, alig gyorsított. Volt, hogy még vissza is fogta. Aztán elkezdtem "remegtetni" a pedált és rögtön ment mint a nyíl. Szóval szerintem a injektor cserés lesz. Lehet már el van tömődve és a fojtószelep állító sem a régi már.
2011. nov. 29. 02:15
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!