Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel nehezebb vezetni...

Mennyivel nehezebb vezetni egy benzines autót, mint egy dízelest?

Figyelt kérdés
Mondjuk, hogy ötös skálán a dízelest vezetni 1-es nehézségű, hanyas a benzines?
2012. jan. 10. 10:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Dízelesnél csak felengedem a kuplungot és elindul.

Benzinesnél kis gázt kell adni, h nem fulladjon le..

Dízel-t könnyebb, bár ki-mit szokott meg..

2012. jan. 10. 19:43
 12/16 anonim ***** válasza:
1-bár azt el tudom képzelni esetleg hogy friss jogsival ha valaki dízelen tanult vezetni és először vezet benzinest akkor egy nagyon kicsit a benzinest nehezebb.
2012. jan. 10. 19:45
 13/16 anonim ***** válasza:
34%

Bírom ezeket az általánosításokat.

Csücsülj be egy jó három-négyezres benzines v6-ba, v8-ba, aztán majd rájössz, hogy könnyebb vele elindulni, mint apuci traktorjával :D

Az egész nyomaték meg karakterisztika kérdése, de amúgy aki szerint egy AKÁRMILYEN benzinest nehezebb vezetni egy bármilyen dízelnél, az csak annyit jelent röviden, h az illető nem tud vezetni...

2012. jan. 11. 01:04
 14/16 anonim ***** válasza:

V6, V8? Te hol élsz? Ez Magyarország, ahol a jellemző a 3-4 henger és az 800-2000 ccm.

Ennyi erővel üljön be egy V12 Biturbo-ba, automatával és xarjon a világba..

Hasonló lökettérfogatú motorok esetén elindulni a dízelessel könnyebb, főleg kisebb blokkoknál, és menet közben kevesebbet kell a váltót használni, mert nyomatékosabb.

2012. jan. 11. 08:07
 15/16 anonim ***** válasza:
#11/14: Nem feltétlen az én 1.6-os benzinesemmel ha finoman engedem fel elindul gázadás nélkül is szóval.
2012. jan. 11. 10:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy hol elek wazz? Hat Magyarorszagon. Nem mondtam, h vegyen maganak egy nagymotoros autot, csak azt, hogy ha szerinte nehez elindulni a benzinessel, probalkozzon egy olyannal aminek ereje is van.

Mellesleg azert v6-bol eleg sok szaladgal itthon, meglepodnel, hogy mennyi. Nyilvan sornegybol van tobb, csak mondom.

Amugy nekem is 1.6 van, es nekem is siman elindul gaz nelkul, ugyesen csusztatva a kuplungot meg otodikben is, csak azt nem szoktam probalgatni, de egyszer kiprobaltam.

Szal meg egyszer: aki nem tud elindulni egy benzinessel barmikor barhol gyorsan es frissen, az bena.

2012. jan. 11. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!