Mennyivel nehezebb vezetni egy benzines autót, mint egy dízelest?
Dízelesnél csak felengedem a kuplungot és elindul.
Benzinesnél kis gázt kell adni, h nem fulladjon le..
Dízel-t könnyebb, bár ki-mit szokott meg..
Bírom ezeket az általánosításokat.
Csücsülj be egy jó három-négyezres benzines v6-ba, v8-ba, aztán majd rájössz, hogy könnyebb vele elindulni, mint apuci traktorjával :D
Az egész nyomaték meg karakterisztika kérdése, de amúgy aki szerint egy AKÁRMILYEN benzinest nehezebb vezetni egy bármilyen dízelnél, az csak annyit jelent röviden, h az illető nem tud vezetni...
V6, V8? Te hol élsz? Ez Magyarország, ahol a jellemző a 3-4 henger és az 800-2000 ccm.
Ennyi erővel üljön be egy V12 Biturbo-ba, automatával és xarjon a világba..
Hasonló lökettérfogatú motorok esetén elindulni a dízelessel könnyebb, főleg kisebb blokkoknál, és menet közben kevesebbet kell a váltót használni, mert nyomatékosabb.
Mi az, hogy hol elek wazz? Hat Magyarorszagon. Nem mondtam, h vegyen maganak egy nagymotoros autot, csak azt, hogy ha szerinte nehez elindulni a benzinessel, probalkozzon egy olyannal aminek ereje is van.
Mellesleg azert v6-bol eleg sok szaladgal itthon, meglepodnel, hogy mennyi. Nyilvan sornegybol van tobb, csak mondom.
Amugy nekem is 1.6 van, es nekem is siman elindul gaz nelkul, ugyesen csusztatva a kuplungot meg otodikben is, csak azt nem szoktam probalgatni, de egyszer kiprobaltam.
Szal meg egyszer: aki nem tud elindulni egy benzinessel barmikor barhol gyorsan es frissen, az bena.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!