Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendőrök büntettem meg közúti...

Egerecske kérdése:

Rendőrök büntettem meg közúti ellenőrzésen. Igazság volt az eljárás? (lent)

Figyelt kérdés

Autómon hátul spoiler van kiépítve, és ezért volt a büntetés.

Nem lóg ki egyetlen centit se, oldal irányba, és a szabad kilátást se akadályozza. Azt mondták h, külön le kell vizsgáztatni, ha én utólag teszek rá. Nem értem hisz már bármelyik üzletbe lehet kapni.

2012. jan. 7. 19:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
De akkor is le kell vizsgáztatni.
2012. jan. 7. 19:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Attól, hogy valamit meg lehet venni, még nem feltétlenül szabályos.
2012. jan. 7. 19:27
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem 1 ügyvéd mondta: "soha semmit nem ismerünk el, ha akar jelentsen fel, és bizonyítsa az igazát", szóval én biztos nem írtam volna alá semmit.
2012. jan. 7. 19:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Mert idióták a szabályok itt!Minden teljesen kusza és ostoba.Képzeld már szinte azért is építkezési engedély kell hogy függönyt cserélsz.Elb@szott egy ország ez.
2012. jan. 7. 19:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy bárhol lehet kapni. Az autót is megvetted valahol, azt is lehet kapni sok helyen, mégis vizsgáztatni kell időről időre. Pedig hát megfelel a szabályoknak, nem?

A légterelő ugyanis attól, hogy nem lóg ki semerre, még okozhat problémát. Mondjuk lehet neki éles, hegyes alkatrésze, ami hiába nem lóg ki, balesetveszélyes. Vagy lehet, hogy két helyen odacelluxoztad, mint rögzítés - az sem lóg ki, csak leesik és szintén balesetet okozhat (nem örül neki a kerékpáros, ha előzés után a nyakába kapja). És ha mondjuk nem látsz tőle semmit sem hátrafelé, akkor is sokat érsz vele, hogy nem lóg ki. Meg akkor is, ha nem lehet tőle látni a pótféklámpádat.

Szóval van értelme a dolognak, ezért kell bejegyeztetni a forgalmiba.

2012. jan. 7. 19:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Én ugy tudom h a póttféklámpa nem is kötelező, na már ha nem kötlező akkor, mindegy h takarja vagy nem?! DE lehet h rosszul tudom.
2012. jan. 7. 19:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem kötelező. De ha gyárilag van az autón, tehát szerepel a típusbizonyítványában, akkor működnie és látszania kell. A jobb tükröt sem szerelheted le csak azért, mert nem használod és úgysem kötelező.
2012. jan. 7. 20:04
 8/12 anonim ***** válasza:

Petárdát, kábítószert is lehet kapni....

Ha volt műbizonylat talán még megúszod, de tényleg vizsga kell mert átalakításnak minősül

2012. jan. 7. 21:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Hol és mennyiért tudnám elintézni ezeket a dolgokat,hogy a spoiler fent maradhasson a kocsimon?
2012. jan. 7. 22:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez egy jó kérdés.Az én autómon gyárilag van spoiler és akkor most mi van engem is megbüntetnek érte?
2012. jan. 8. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!