Vettem egy autót, de édesanyám nevén van az autó. A kocsit csak én vezetem. A kérdésem:ha egy rendőr megállít közúti ellenőrzésen akkor bele tud e kötni ebbe?
Jogilag szerintem beleköthet, gyakorlatilag nem fog.
Ha biztosra akarsz menni, írjatok egy kölcsönadásit, két tanúval és kész. Akkor már a rendőr jogilag sem tud tenni semmit sem.
második válaszoló vagyok:
ezért írtam hogy jogilag szerintem tehet valamit a rendőr ha akar, az ugyanis teljesen mindegy hogy családtag vagy nem, az számít hogy kié a kocsi, és ha az nem te vagy, akkor para van.
Ha írtok egy kölcsönadásit két tanúval, akkor a rendőr már jogilag sem köthet belétek. Arra azért még kiváncsi lennék hogy az említett illető hogy bizonyította a rendőröknek hogy nem lopta a kocsit?
Szia! :)
Nekünk is ugy van h anyu nevén a kocsi, de én használom. (neki nincs jogsija.) és vidékről jöttem haza, (pest melletti vok) Hatvanba állított meg a rendőr. kérte ugye a jogsit, forgalmit, meg megkérdezte h saját autó? (mivel ez volt az első "talim" rendőrrel persze lányos zavaromban azt mondtam h Igen!(pillanatnyi szünet, és mondtam h édesanyám nevén van. csak annyit mondod h ok. vissza adta a papírt és ennyi.
de ha aggódsz ezmiatt akkor amit már tanácsoltak elöttem irhattok kölcsönadásit.
üdv 20L
Másik kérdés.
Mivel anyukám nevén van a kocsi így kedvezőbb is a kötelezője.Ha írunk egy ilyen kölcsönadási papírt akkor ez azzal is jár hogy új köt.bizt. kell kötni??
És egy választ is adok:) úgy bizonyította be hogy a rendőrrel elmentek a kocsi valódi tulajdonosához.És ezek után mégis be kellett mennie a rendőrörsre az illetőnek.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:37
vagyok aki eredetileg a második volt :)
Az autó biztosítását az üzemeltetője fizeti (vagy ha a tulaj egyben üzemeltető is, akkor ő). A kölcsönadásinak pont az a lényege, hogy csak a használat jogát adod át, magát az üzembentartás jogát nem! Vagyis a biztosítással kapcsolatban (sőt inkább úgy mondom hogy bármi olyan dologgal kapcsolatban ami hivatalos ügyintézést, papírozást kíván) semmi sem változik. Pont ez a lényege :)
Letöltesz egy mintát, otthon kinyomtatod, aláírjátok két tanú és kész. Még ocsmányiroda sem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!