1 autó,2 ember,2 jogsi, mind2en ittak, kinek veszi el a jogsiját a rendőr?
Azt szeretném kérdezni, hogyha egy autóban ketten ülünk, mind2en fogyasztottunk fejenként egy sört, és megállít a rendőr, mind2en rendelkezünk jogosítvánnyan, akkor mind2nek elvehetik a jogosítványát, vagy csak a vezetőét?
Nem szeretnék ebbe a helyzetbe kerülni, de ez elüfodulhat, főleg h nem tudhatom biztosra, h a vezető fogyasztott e alkoholt vagy sem, esetleg többet, de nem venni rajta észre...
Attol hogy van jogsid még IHATSZ! Viszont nem vezethetsz :) Szerintem csak a sofőrét veszik el... és mivel te is ittál, hazajöttek gyalog, vagy busszal. Ennyi.
Az más kérdés, hogyha átadtad az autód egy ittas személynek... szerintem talán 7 büntetőpontot kaphatsz, mert ugye tudnod kéne hogy kinek adod át a volánt. Velem is előfordult már ilyen, de nem én vezettem és meg sem állítottak, szerencsére :)))
Egy sört kis szerencsével és kajafogyasztással nem fog kimutatni a műszer.
Az utas lehet hullarészeg is. Tőle nem kérnek jogsit igazoltatáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!