Kell indexelni? (Lent)
Megyek egyenesen (nem főútvonalon) elsőbségadás táblám van, balról főútvonal kanyarodik rá arra az útra amin én haladok. (Tehát rátérek a főútvonalra de úgy hogy teljesen egyenesen megyek) ez nem kereszteződésben van csak balról jön a főút, az elsőbbséget megadom a főútvonalon haladó, jobbról érkezőknek, de indexelni nem szoktam.. Kellene?
(Tudom, hogy inkább indexeljek,mint ne, de ebből a szituból lett egy kis szópárbajunk vkivel és érdelne, hogy kinek is van igaza:) Am kezdő vezető vagyok, ne húzzatok le emiatt:)
Szerintem NEM kell indexelni.
Hajtasz végre irányváltoztatást? Nem.
Hajtasz végre oldalirányú mozgást? Nem.
Akkor miért kéne indexelni...
Kit érdekel hogy milyen útról térsz rá a főútvonalra? Senkit. Kanyarodsz? Nem. Addig főútvonalon voltál? Nem.
Semmilyen olyan indokot nem látok, ami miatt kéne indexelni...
Megadod az elsőbbséget a tábla szerint, aztán mész. Ennyi. Jelzés értékűen lehet amúgy indexelni, de KRESZ szerint nem kell, ugyanis nem történik irányváltoztatás, hiszen egyenesen haladsz, és nem főúton voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!