A fiatalok körében miért gáz olcsó fenntartású kis autókat vásárolni?
Ebből én azt szűröm le, hogy téged nem érdekelnek az autók, nem is szereted őket, vezetni sem igazán szeretsz, kell egy olcsó (??) közlekedési eszköz, ami elvisz A-ból B-be, és még azt is megkockáztatnám, hogy NŐ vagy. Ha igen, akkor meg is értettem a dolgot, nincs több kérdésemm ha hím nemű vagy akkor.... Mindegy. És most mindenki aki nagyon okos és nagyon ért a kocsikhoz, és kegyetlenül érett és felelősségteljes felnőtt ember, az most majd jól le fog hurrogni. Lesajnálom.
Azt kell, hogy mondjam, én és az ismerőseidnek adok igazat. Miért? Megvettél egy 1,3-mas CDTI C-s Corsa, persze van benne gondolom klíma, meg szervokormány, tipikus cukri női autó, neked ez pont megfelel, mert tudsz vele parkolni. Tökkéletes, jobb se kell. Gondolom városban használod, egyedül. Presztízse nulla, elférni nem igazán lehet benne kényelmesen, maximum 2-en, hátra két kiskölyök befér, 5 felnőt....hagyjuk. Mindez 1.200.000 Ft-odba került + átírás + szerviz. Boldog vagy mert egy viszonylag fiatal, visszatekert órás géped van. Nehogy azt hidd, hogy valós km-rel vetted, persze ezt nem tudhatom látatlanba, de hidd el tudom. Törve szerintem nem volt ennyiért, vagy ha igen akkor jól átba_sztak.
Vegyünk akkor azt a lehetőséget, amivel te nem éltél. Tegyük fel van 1,3-1,4 millád autóra, 7-900.000 Ft-ért vehettél volna mondjuk egy 1,9-es vagy 2,5-es TDI Audi-t. Mondjuk egy A4-est vagy egy 100/A6-ost. Átírod, szépen leszervizeled, és még mindig milla alatt vagy, de van egy autó, kétzónás digit klímával, az összes menetbiztonsági elektronikával ami létezik, egy olyan kasznival ami neked az életben nem fog szétrohadni, és ennyiért ezek az autók nem 5-6 autóból vannak összerakva, van egy autód, amivel bárhol és bármikor meg tudsz jelenni. Ja és ne mondja nekem az senki, hogy gázolajból 7-8 litertől többet fog enni, mert ha kinyomod a szemét akkor sem eszik többet főleg nem az 1,9-es TDI. Olcsó gázolaj meg mindig lesz. Nem mondom, hogy vegyen 5 hengeres 2.3-mas benzinest, mert az tényleg elfogyasztja a maga 10-13 literjét. Szóval van egy nagy, kényelmes, biztonságos autód, ami mára már nem presztízs, csak egy JÓ autó. Amit élvezet vezetni, és teljes mértékben kiszolgál. Ja, hogy van benne 300-400.000 km? És? Szerinted ezek az autók mennyit mennek el? Hát elmondom, hogy többet mint a Corsa C. Mert ez az autó akkor is autó lesz, mikor a Corsa sehol nem lesz. Ja? Hogy egy kicsit drágább hozzá az alkatrész? Valóban, bár nem annyira, meg azt mimig elfelejtik az emberek, hogy ezzel nem lesz annyi bajod, ha mindig odafigyelsz rá. Nincs olyan autó ami elpusztíthatatlan és csak tankolni kell. Aki ilyet állít, azt ő is tudja, hogy hazudik. És akárki akármit mondd, hidd el, hogy főleg a fiatalabb lányok szívesebben szállnak be egy BMW-be vagy Audiba mint egy Suzukiba vagy Opelba. Nem mondom, hogy ez az elsődleges szempont náluk, meg, hogy ezért jönnek össze veled, de gondolom nem rosszabb érzés kiszállni egy ilyenből, mint egy literes Swiftből. Vagy egy Daewoo Matiz-ból. (Nehogy megsértődjenek a Szuszkások) .
Szóval ott vagyunk, hogy van egy jó kocsid, meg pénzed is maradt. De te mást választottál, nem az én pénzem, szóval nem érdekel, a véleményünkre voltál kíváncsi. A válaszom tehát tömören a kérdésedre. –Azért mert ennyiből jobb vételt is csinálhattál volna.—
Ezt már csak a kommentelőknek írnám, hogy azért mert nagy autója van valakinek, nem muszáj letolni mindenkit az útról. Azért mert BMW-d van még nem leszel paraszt, meg attól, hogy Audid van még nem leszel maffiózó. Mondjuk nem tudom miért reagálok ilyen gyerekes hülyeségekre.
De... ugye nő vagy?
Eleve ott kezdődik a dolog, hogy aki autó után ítél meg az a szememben nem számít,az egy nagy nulla, akár nő akár férfi.Szóval csajozás miatt kocsit venni felettébb szánalmas dolog, aki bkv bérlettel nem tud csajt felszedni csak audival az olyan nőt is fog kapni, egyszerűbb ,ha elmegy qrvázni az mindig olcsóbb mint tankolni szervizelni egy batárt.
Normális nő értékeli a racionalitást és szereti a "kiscuki" autókat főleg ha van jogsija is.
Az utakon sem éreztem soha kisebb autók hátrányát,sőt,bárhová befér ,csak éreztetni kell a kivagyiskodó nagyautóssal ,hogy nem rezelsz be ,bármikor hagyod hogy nekedütközzön ha kell,neked negyedannyiba sem fog kerülni a javítás ,főleg ha egy régi látványosan lepukkant kocsid van,akkor félnek is tőled mint a tűztől.
A-B- be közlekedni egy fiatalnak teljesen jó egy kisdízel,5 főt szökőévente fog csak szállítani,meg lehet nézni a hodály kocsikban 90%-ban 1ember feszít max 2,ennyi meg elfér akármiben.Nem nagycsaládosokról beszélünk.
50-90-130 -as sebességet ugyanúgy lehet tartani egy corsával mint egy bmw-vel csak lényegesen kevesebbet eszik és olcsóbb hozzá minden.200felett persze nem lehet repeszteni ,de nem mindenki akar 100ezres gyorshajtási csekkeket fizetgetni.
Kedves kérdező!
Te nem gyengén elfogult vagy,nyilván nem mered beismerni magadnak hogy rossz üzletet kötöttél. Képzeld énis csináltam már rossz üzletet,és én legalább beis vallom,vettem nemrég egy bóvli fapados peugeot 308-ast 1,5 milláért,nagyon megbántam! Inkább vettem volna audit,bmw-t vagy mercit! A következő autóm biztos hogy nem fiatal,kevés km-es középkategóriás autó lesz.
1: 9 személyes szakadt melós Mazda kisbusszal csajoztam be.
2: 1.2 benzines Corsával is járok,(Asszonyé),a városban körültekintő vezetéssel le lehet hagyni a Bmw,Audi típusokat is,baxhatják a padlógázt,meg az agresszív vezetési technikát.
3:Pályán is letoltam néhány nagy fekete autót,160-170 km körül..
4:Nekem mindez harmad annyiba kerül mint nekik..
Tudom,hogyha rálépnek a gázra simán beelőznek,ha borulok megdöglök,ők lehet nem,meg ezernyi indok..
Mindenki vegye meg a bukszájának,és az ízlésének megfelelő autót,az ilyen téma örök kérdés marad..
Érdekes,hogyha új Audi jön mögöttem,xenonnal,morcos hűtőmaszkkal,azért gyakrabban figyelem a tükröket.. :))
Ne aggódj nem fogok elszomorodni. Meg nem is érdekel igazán, hogy autób_uzi vagy, vagy sem. Lehet ezalatt a fogalom alatt mást értünk. Ha annyira otthon lennél az autók világában és annyira racionlás vagy, hogy 1l/100km-en akarsz fillért ba_szni akkor sem 1,3-mas C Corsat vettél volna, hanem mondjuk egy Astrát milla alatt, mert bár ugyanaz a márka, mégis technikában veri a Corsat és ugyanúgy egy fillérekből fenntartható autó, és kicsit karakteresebb is.
Vagy ha tényleg autónepper család sarja vagy, akkor megkérdezhetted volna apád, hogy mit lenne érdemes venned. Lehet, hogy tudott volna segíteni. De tudom, neked nem kell a segítség, te tudod, hogy mennek a dolgok, meg láttál már pár kikozmetikázott autót és megmondod, hogy az a frankó. Akkor gonolom láttál már német meg svájci autót is amiben tényleg benne van 250-300 ezer, nincs kitekerve belőle és jobban néz ki mint itthon a lelakott 90 ezresek. Na felejtsük el egymást oké? Mondogasd magadnak minden reggel a tükörbe, hogy "jó vételt csináltam, ezaz".
17:45!
1. Gondolom nem a melós busszal csajoztál, nem amiatt szedted össze a nőt, nem is arra van az autó.
2. Kötve hiszem. Maximum az 1,6-os szívódízel B2-es 80-as Audikat. Mert még a leghalványabb 316-os BMW is lép egyet aztán te hol voltál, hol nem. A bővérűbb paripákról nem is beszélve. A tények azok hidegek és kemények, nem lehet csodákat tenni. Vagy turbósítva van az asszony autója?
3.Persze, nyomd csak ki a szemét a kis csettegőnek, meg fogja hálálni. Az tudod milyen lenyomás? Kis Corsa majd meg szakad mert a szart is kinyomod belőle a nagy fekete autó meg kényelmesen 150-160-nal (neki ez utazósebesség) elhajókázik. Mert neki ez a kényelmes, olyan érzés mintha te 90-100-zal mennél, azt' mondja magában, hogy menjél csak kisfiam.
4. Lehet.
Mikor előznek minek lépsz a gázra? Hogy megmutatsd, hogy azért mert 1,2 van a hátuljára írva, még ez is tud menni? Hát ha tud akkor menjél, ne csak akkor mikor előznek...
17:45---
A különbség már csak annyi h ők negyedgázon nyomták te meg padlón üveghangon..:DDD mint ahogy az utolsó is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!