A fiatalok körében miért gáz olcsó fenntartású kis autókat vásárolni?
Magyarországon az autó sokak számára nem közlekedési eszköz, hanem státuszszimbólum. Te például közlekedni szeretnél, azért vettél kis, dízel Corsát. Elvisz A-ból B-be, elfértek benne négyen is (akárki akármit mond, a mai, nagyra hízott kisautókban igenis van négy ülőhely, csak nem kell terpeszkedni), nem eszik sokat, olcsó rá a biztosítás, könnyű vele parkolni... Közlekedni pont jó.
Viszont ha ugyanennyi pénzből egy másik ifjú titán egy ötméteres, hathengeres Audi A6-ot vesz, azzal már "lesz valaki". Nagy autója van, letol mindenkit az útról, a hátsó ülésen tud... udvarolni a kinézett leányzónak, akit azért a hathengeres morajlás és a tizennyolcezer wattos Béla&Józsi bácsi hifi jobban megfog, mint a Corsa egyszerűsége. Az audis ismerősödnek dagad a keble, hogy igen, most őt jól megnézik, most ő lett valaki. Ebben pedig - már meg ne sértődj - nem versenyezhet a Corsa a német bálnákkal.
Tudom, végül aztán nem veszik meg álmaik benzin- és pénztemető öreg roncsát, de ha megvennék, ez motiválná őket. Viszont soha nem fogják kimondani: inkább hivatkoznak arra, hogy autópályán jobb az Audi (nincs is pénzük matricára), balesetnél "azér' csak jobb, ha több anyag van körülötted" (főleg, ha három autóból rakták össze egy pajtában, pálcás hegesztővel) és abban legalább kényelmesen elférnek (210 centis magasság és 160 kilós testtömeg fölött lehet benne valami, amúgy nem feltétlenül kell hozzá ekkora batár). Viszont a lényeg akkor sem változik: ma, Magyarországon az autóval üzenni "kell", tudatosítani a többi emberben, hogy milyen anyagi helyzetben áll a tulajdonosa, milyen jól megy neki. Aki nem így tesz, az természetesen hülye.
Milyen BMW-d van, amire 3 éve nem kell költeni? Mennyiért vetted?
Kedves utolsó: tökéletesen összefoglaltad a mai világot! Köszönöm szépen!
Na jó. 1,2 millióért Opel Corsát ami ráadásul még dizel is?
Kicsi,kényelmetlen, ráadásul egy kerregő kávédaráló van benne. Az ilyen autó arra jó hogy elmenj vele a helyi boltba. Jelezném hogy Audin és BMW-n kívül van más autómárka is. Akkor inkább egy astrát vettem volna. Annyira semmi különbség nincs a fent tartása között. Legalább néz is ki valahogy.
Ezt ne vedd sértésnek, a te pénzed, a te döntésed, nem téged akarlak szapulni, csak az én meglátásomat mondtam el. Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!