Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A fiatalok körében miért gáz...

A fiatalok körében miért gáz olcsó fenntartású kis autókat vásárolni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és egyértelműen megfigyelhető a környezetemben, hogy aki olcsón fenntartható kis autót vesz, az rögtön le van hurrogva, hogy "húúúú annyié má audit is adnak". Én pl. 1,2 milláért vettem egy viszonylag fiatal dízel Corsát, persze ez nagyon gagyinak számít azok körében, akik ennyiért 3x ennyi idős 10x ennyi km-t futott, dupla ekkora motorral szerelt Audi A6-ot vennének. Persze csak vennének, ugyanis a fenti hozzáállás miatt jellemzően nincs rá pénzük. Nekem munkába járni kell az autó, azt pedig igyekszik az ember olcsón megoldani. Miért van, hogy amikor ennyire rosszul élünk, ez a hozzáállás még mindig lenézettnek számít?
2011. dec. 26. 09:37
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Én azt nézem ki az 1milla körüli BMW-sekből, hogy még egy idióta, aki ráköltheti a fél életét csak azért, mert az menő:) Szinte már megsajnálom.
2011. dec. 26. 10:04
 12/40 anonim ***** válasza:
39%
3 éve van bmw-m és képzeld nem kellett rá költenem kopóalkatrészeken kívül semmit! Honnan veszitek ezt a hülyeséget hogy sokat kell rájuk költeni?
2011. dec. 26. 10:07
 13/40 anonim ***** válasza:
68%

Magyarországon az autó sokak számára nem közlekedési eszköz, hanem státuszszimbólum. Te például közlekedni szeretnél, azért vettél kis, dízel Corsát. Elvisz A-ból B-be, elfértek benne négyen is (akárki akármit mond, a mai, nagyra hízott kisautókban igenis van négy ülőhely, csak nem kell terpeszkedni), nem eszik sokat, olcsó rá a biztosítás, könnyű vele parkolni... Közlekedni pont jó.

Viszont ha ugyanennyi pénzből egy másik ifjú titán egy ötméteres, hathengeres Audi A6-ot vesz, azzal már "lesz valaki". Nagy autója van, letol mindenkit az útról, a hátsó ülésen tud... udvarolni a kinézett leányzónak, akit azért a hathengeres morajlás és a tizennyolcezer wattos Béla&Józsi bácsi hifi jobban megfog, mint a Corsa egyszerűsége. Az audis ismerősödnek dagad a keble, hogy igen, most őt jól megnézik, most ő lett valaki. Ebben pedig - már meg ne sértődj - nem versenyezhet a Corsa a német bálnákkal.

Tudom, végül aztán nem veszik meg álmaik benzin- és pénztemető öreg roncsát, de ha megvennék, ez motiválná őket. Viszont soha nem fogják kimondani: inkább hivatkoznak arra, hogy autópályán jobb az Audi (nincs is pénzük matricára), balesetnél "azér' csak jobb, ha több anyag van körülötted" (főleg, ha három autóból rakták össze egy pajtában, pálcás hegesztővel) és abban legalább kényelmesen elférnek (210 centis magasság és 160 kilós testtömeg fölött lehet benne valami, amúgy nem feltétlenül kell hozzá ekkora batár). Viszont a lényeg akkor sem változik: ma, Magyarországon az autóval üzenni "kell", tudatosítani a többi emberben, hogy milyen anyagi helyzetben áll a tulajdonosa, milyen jól megy neki. Aki nem így tesz, az természetesen hülye.

2011. dec. 26. 10:14
 14/40 A kérdező kommentje:

Milyen BMW-d van, amire 3 éve nem kell költeni? Mennyiért vetted?

Kedves utolsó: tökéletesen összefoglaltad a mai világot! Köszönöm szépen!

2011. dec. 26. 10:32
 15/40 anonim ***** válasza:
68%
Én is fiatal vagyok, mégis egy G Astrával járok immár négy éve. A kötelezőkön kívül nem is kellett még rá költenem semmit. Az átlag fogyasztás 6-6,5 liter (1,4 benzin). Ha egyszer lecserélem akkor se fogok az presztízsautót venni, pedig megtehetném, ha akarnám. Nekem a kocsi egy használati eszköz, ami arra való, hogy elvigyen A-ból B-be és nem az anyagi helyzetem kirakata.
2011. dec. 26. 10:52
 16/40 anonim ***** válasza:
59%

Na jó. 1,2 millióért Opel Corsát ami ráadásul még dizel is?

Kicsi,kényelmetlen, ráadásul egy kerregő kávédaráló van benne. Az ilyen autó arra jó hogy elmenj vele a helyi boltba. Jelezném hogy Audin és BMW-n kívül van más autómárka is. Akkor inkább egy astrát vettem volna. Annyira semmi különbség nincs a fent tartása között. Legalább néz is ki valahogy.

Ezt ne vedd sértésnek, a te pénzed, a te döntésed, nem téged akarlak szapulni, csak az én meglátásomat mondtam el. Nem vagyunk egyformák.

2011. dec. 26. 11:28
 17/40 anonim ***** válasza:
40%
Ne törődj az ilyenekkel. Én egy 19 éves srác vagyok és egy 500.000FT-os Opel astra f-el járok. És büszke vagyok rá, hogy iskola mellett egy ilyen autóm lehet és még fenn is tudom tartani. Aki azért hurrog le mert neked ez tetszik ne foglalkozz vele. Legyen boldog a huszonéves BMW-jével aztán majd jön tőle valamikor a telefon, hogy haza kéne húzni mert beszart a bömös.
2011. dec. 26. 11:33
 18/40 anonim ***** válasza:
50%
69 lóerős autóval hogyne néznének le,méghozzá 1,2mft-ért venni ilyet? Ha ingyen adnák se kellene. Munkába járáshoz meg minek autó?
2011. dec. 26. 11:39
 19/40 anonim ***** válasza:
80%
kicsit másoktól felsőbbrendűeknek érzik magukat némelyek 20 évesen ha bmw be vagy hasonlóban ülnek. Tisztelet a kivételnek mert van. Emléxem néhány éve egerben egy esőzés alkalmával összeszaladt a víz az úton. Még az igénytelen ifával ami azért magasabb építéső egy bmw személyautónál sem mentek a vízbe. Nah a kopasz izompólós bikanyakú a bömössel belehúzott, mert előtte ez nem lehet akadály. Bebaxna ha ő nem mehet át... Persze a bömös kb 10 méter után megállt, az ajtó feléig érő vízben. Gyerek kiszál, ég mint a rongy, telefonál stb... Szóval vannak ezek a hülyék is. Ezeknek nem lehet megmondani, nekik nem lehet érbelni. Ők istenek, a kocsi sem kocsi nekik, hanem az erőfitoktató eszközeik egyik portékája.
2011. dec. 26. 11:42
 20/40 anonim ***** válasza:
62%
Én se Corsa-t vettem volna 1,2 millióért, de hát kinek mi. Egyébként még mindig jobb, mintha Suzukit vettél volna. xD Be kell valljam, én is inkább egy régebbi Audit, Mercit, BMW-t néztem volna a helyedben, de nem vagyok a helyedben és ha te nem akarsz felvágni, nem csajozásra használod, elég neked egy tök átlagos kis autó, akkor a Corsa valóban tökéletes választás. Nem véletlenül gyártanak ilyen autókat is. Megvetted azt, amivel megcéloztak téged a fogyasztói társadalom palettán.
2011. dec. 26. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!