Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A tuning aluszárnyakat miért...

A tuning aluszárnyakat miért nem lehet használni közúti forgalomba?

Figyelt kérdés
A neten nézelődve sok mellé oda van írva,hogy : "Közúti forgalomban nem használható!".De valamelyik mellé nincs oda írva!Miért?Én ezt nem értem!!!!

2011. dec. 25. 21:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Huh, válaszoljon valaki, erre én is nagyon kíváncsi vagyok, mert én is neten nézelődve ugyan ezt láttam.
2011. dec. 25. 21:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Azért írják oda, mert nem tudnak róla műbizonylatot adni, mert valószínűleg nem felel meg a szabályoknak.

Ahol nem írják oda, ott tudnak adni műbizonylatot.

De én úgy vettem észre, hogy a gyakorlat az, hogy ha az autód rendben van egyébként, akkor nem szól érte a rendőr.

2011. dec. 25. 23:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha közúti forgalomban nem használható akkor csak versenyautókon,zárt pályán használható,mert nincs TÜV,KERMI,stb.engedélye,ha a rendőr megállít megbüntet,elveszi a forgalmit...,ugyanúgy mint a sportkormányért,ablakfóliázásért,extra világításért,bukókeretért....
2011. dec. 25. 23:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Az autóra szerelt alkatrészre (akár szárny, akár egyéb dísz) vonatkozik mindenféle előírás. Alkalmasnak kell lennie arra, hogy megfelelően rögzíteni lehessen az autóra, nem szabad széthullania, nem lehet rajta balesetveszélyes, kiálló elem, nem lehet olyan méretű, hogy a kilátást gátolja... Van még sokféle ipari szabvány, amit teljesítenie kell. Az olcsó aluszárnyak egy része épp azért olcsó, mert a kutya sem foglalkozott a szabványokkal, csak hajtottak lemezből egy olyan szárnyat, mint "az Integrának a nídforszpídbe", ami kétségtelenül látványos, de a biztonságos közlekedésre nem biztos, hogy alkalmas. Vagy ha mondjuk a szárny meg is felel a vonatkozó előírásoknak, nem vizsgáltatták be, mert az plusz pénzbe kerül. Ezért az ilyen alkatrészek nagy részének egyáltalán nincs műbizonylata, ami nélkül nem lehet őket közúti forgalomban használni.
2011. dec. 25. 23:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Ablakfóliáért, ha műbizonylatos (ergo csak b oszloptól hátrafelé van, vagy pedig elöl is de gyári), nem büntet a rendőr.
2011. dec. 26. 03:47
 6/10 anonim válasza:
0%

Sajnos ez nem amerika, ahol mindent megengednek. Ha gyárilag nincs fent terelőszárny az autón akkor felejtős a dolog, mert sehol sem fogják átengedni, nagy tévedésben van mindenki, az ilyen csicsás lámpákról, az ültetésről stb... Ezt itthon nem lehet, csak a rendőr megkérdi, akkor meg lehet dadogni, meg am is, minek szárny, egy autó nem attól fog jól kinézni, én azon a véleményen vagyok, h ettől csak gagyibban fog kinézni az autót, aerodinamikailag egy 100 lóerős kocsin semmit sem fog változtatni, 300 Le-s kocsikkal meg nem sokan járkálnak amire már érdemes lenne, harmadikként, meg mivel 130 a megengedett sebesség, főképpen kihasználhatatlan az ilyen.

Peace

2011. dec. 27. 22:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Meg mondjuk nem ártana megnézni a szótárban az ÁRAMLÁSTAN kifejezést. Az utólagosan felkókányolt szutyok semmit nem ér...
2011. dec. 27. 23:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Valóban, nem mind papsajt ami fénylik, de ez a fordítottjára is igaz. Igen is vannak utángyártott szárnyak, küszöbök, lökösök, lámpák amik jól nézhetnek ki és feldobhatják az autó külsejét. Ha meg nem vmi extrém dologról van szó, rendőr nem fog érte szólni. Lehet, hogy szólnia kéne, csak szarik bele, szóval ijesztgetni nem kell ezzel a népet.

Xenon lámpa, porig ültetés, sportkormány, műbizonylat nélküli fólia (elöl), vagy vmi nagyon durva body kit, ezekért szoktak szólni leginkább.

2011. dec. 28. 23:19
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddig írt kommenteket.Nekem volt egy kocsim,amin volt fólia,hatalmas szárny,alul fénycső,de a rendőrség nem szólt érte.Egyszer a fólia miatt szóltak,de volt papír róla.
2011. dec. 29. 08:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor az "alul fénycső"-vel mákod volt, azért keményen szoktak viszont büntetni.
2011. dec. 30. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!