Autó akkumulátor töltés?
Megvettem az első autóm, és kéne hozzá egy kis segítség.
Bekapcsolva maradt a lámpa,kb 4 órát mire észrevettem.
Az akkura szeretnék tölteni, ne legyen probléma vele a későbbiekben.
Ki kell vennem az akkut, vagy maradhat a kocsiban is csak csíptessem rá a töltőt? Ha maradhat a kocsiban akkor a sarukat le vegyem? H astraról van szó.
22L
"Ha elviszed egy magán autóvillamosságihoz, valószínűsítem, hogy nem kér pénzt érte.
Ennek viszont az a hátránya, hogy ott kell hagynod, amíg feltölti. "
Emlékszel, ezt írtam.
üdv.
igen :)
köszi a választ, megy a zöld mancs érte.
Már régi a kérdés, de azért írok...
Az hogy le kell-e venni az akkusarut, a töltőtől is függ. Nekem CTEK töltőm van, annak a leírásában az van, hogy simán tölthető az autóban is az akku a saruk levétele nélkül.
De láttam már olyan - jellemzően olcsóbb - töltőt, aminek a leírásában kifejezetten tiltják, hogy így töltsd.
Egyébként szintén H Astrám van. Ha kiveszem a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, lekapcsolja a fényszórókat. Így még véletlenül sem maradhat úgy. Ha neked nem így csinálja, akkor csak programozás kérdése az egész. Ha legközelebb szervizben jársz, szólj, hogy állítsák be így! Kb 2 perc munka az egész.
Érdekes, mert a használati útmutató szerint nem "kötelező".
Én hiszek neki.
Töltöttem már legalább 50-szer ezzel a töltővel autóban, és nem lett semmi baja se az autónak, se az akkunak.
H-s Astránál az akkusarut semmiképp sem szabad levenni!!!
Ha a fene, fenét, fenével eszik még akkor sem!!!
És miért is?
A BC néhány adata veszik csak el. (Nullázás óta megtett távolság, felhasznált üzemanyag. A sarulevétel előtti átlagfogyasztást sem fogja kiírni, de megjegyzi, számol vele.)
Illetve a dátumot, időt kell beállítani, valamint újratanítani az automata ablakfelhúzást. Ez utóbbi házilagosan is elvégezhető, 1 perc és semmilyen eszköz nem kell hozzá.
Szóval nem látok semmilyen indokot, ami nagy tragédiát okozna, ha levesszük a sarut egy H Astrán. Nekem is volt már levéve sokszor.
Amúgy ha a fentiek nagyon zavarnak, pont a CTEK töltőhöz pár ezresért lehet kapni olyan adaptert, aminek segítségével a töltő táppal tudja ellátni az autót a szivargyújtó csatlakozón keresztül, amíg akksit cserélsz.
Rengeteg üzenetet kaptál,én viszont ajánlok 1 kis kütyüt amivel saját magad eldöntheted szükséges e töltőre tenni a kocsi akkuját.Szivargyujtós voltmérő az ,kiírja hány voltos az autód akkuja.12,0V alatt erősen ajánlott tölteni. A teljesen feltöltött auto akku 12,6Volt.Mikor beindítod az autó motorját a feszültségszint 13V-14,2V környékére emelkedik ez azt jelenti ,hogy működik az autóban a generátor és a feszültségszabályzó és van rá esély ,hogy tölti is az akksit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!