Chrysler neonoknak mennyi a fogyasztása?
Ha már az általánosítások és Fiesta:
munkatársamnak Fiesta 1.3 van ( 2007es ), autópályán 110nél 6 litert eszik, neki vegyesben sem több a fogyasztása 7 liternél.
Ha már Focus 2.5: ebben a volvo T5ös mocija van ( sor5 turbo ). Nekem az S80ban a T6van ( sor6 biturbo ) és városon kívül sebességhatárokat betartva vígan elrohangálok 9 liter alatt. Aki a kisebb kasztnis Focust nem bírja az én fogyasztásom környékére vinni, az simán nem tud (normálisan) vezetni. Hagy kérdezzem meg, van tapasztalatod a Focus ST-ről vagy csak hallottál róla?
@11 persze h általánosítás, miért, szerinted minek szántam, örök érvényű szabálynak, ami minden esetben igaz?
A "kis autó kis motor" esetben vázolt átlagos fogyi továbbra is igaz, de ehhez azért látni kell, hogy a mai kisautók már nem annyira kicsik. A lényeg, amit írtam is az elején, a kg/le illetve kg/nm arány. Hiába számít ma kisautónak a fiesta, és hiába számít kicsi blokknak az az 1.2-es (amúgy nem ismerem), ha az eredmény az, h alulmotorizált lesz. Ez itt a lényeg.
Ha meg egy autó mértéktelenül túlmotorizált, nyilván az sem jó, egy nagy 2-3 littyós turbónak ahogy írtad is, nehéz alacsonyan tartani az étvágyát.
Ellenben ha a fent említett fiestába egy 120-140 lovas 1.6-1.8 szívót beleraksz, akkor könnyedén fogja mozgatni a kasznit (miazhogy), nem kell szétforgatni, viszont önmagában nem is lesz olyan óriási nagy fogyasztása.
Ezért nem szabad venni sem kisköbcentis, sem óriási blokkal szerelt autókat, ill. utóbbit nyugodtan, ha van is pénz tankolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!