Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Át akarom alakítani a 2107es...

Át akarom alakítani a 2107es Ladámat 4x4 meghajtásúvá, be kell ezt valahol jegyeztetnem?

Figyelt kérdés

Úgy szeretném, hogy az erőátvitel a két tengelyközt így legyen: 30% az első kerekeken és 70% a hátsókon.

Megbüntethetnek ilyenért?

2011. dec. 22. 12:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Átalakítási engedélyt kell rá kérned és előre be kell nyújtanod a műszaki dokumentációt. Ha ezt megkapod, akkor építheted át és a kész autót műszaki vizsgára kell vinned. A tervezéssel (mert mérnöknek kell megterveznie és elvégeznie a szükséges számításokat, nem elég, hogy láttál már ilyet és kb. értesz hozzá), engedélyeztetéssel és új vizsgával együtt pár százezer forintból meg is van.

Ha ezt nem teszed meg, akkor nem viheted közútra az autót, mert nem felel meg a típusbizonyítványba bejegyzett adatoknak, vagyis engedély nélkül alakítottad át.

Ha szabad tudnom: milyen hajtásláncot képzeltél el hozzá? Én is gondolkodtam már párszor hasonló megoldáson, de mindig elakadtam ott, hogy hogyan hajtsam meg az első tengelyt... A tengelyek közötti aszimmetrikus nyomatékelosztásig pedig még gondolatban sem jutottam el (egyszerűbb megoldásokban gondolkodtam).

2011. dec. 22. 12:51
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

ismerősöm autószerelő azt mondta, hogy ő meg tudja oldani valahogy :)

2011. dec. 22. 21:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Vagy igen tehetséges a szerelő, vagy még ő sem mérte fel, mit mondott... :-)
2011. dec. 23. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:
"erőátvitel a két tengelyközt így legyen: 30% az első kerekeken és 70% a hátsókon."---ez mit jelent egyáltalán???
2012. jan. 6. 14:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Na, ugyan mit? Azt, hogy a nyomaték elosztása a két tengely között nem szimmetrikus, vagyis az első kerekek a teljes nyomaték 30%-át kapják, a hátsók meg a 70%-át. Nem valami szerencsés a megfogalmazás, de ezt jelenti.
2012. jan. 6. 15:02
 6/6 anonim válasza:
érdekes. csak a motor-váltó meg a karosszéria van útban. persze a futómű is de az kuka ha már jön az elől kaparás 30 kőkemény százalékban. de akkor már lehetne aktív osztómű is alatta :D
2012. febr. 14. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!