Szerintem irreálisan csúszott a kocsim a friss hó és jég ellenére. A lenti képen látható gumit még jók lehetnek?
Első téli vezetésem volt, és szerintem a kocsim irreálisan nagyon csúszott, annak ellenére, hogy gyalog is csúszkáltam.
Pl. harmincon(!) kicsúsztam a körforgalomból, a patka fogott meg!
Igaz, tapasztalatlan vagyok ilyen téren, tehát lehet csak én reagálom túl, de lehet, hogy mégsem.
A kanyarokat is igen óvatosan kellett vennem, mert egyszerűen nyomtam a féket pár kilométer/óránál és a kocsi csúszott tovább, akkor a kanyarokban szerintem nem is kell mondanom, hogy ilyen 30-aknál is eléggé sodródott oldalra. :S
De, akkor a képek, nem tudom mennyit látni, szupermakróval készültek:
(Első kerék meghúzású autó, kis plusz infóként.)
A képekből kis felbontáson több dolog látszik.
Bal első
Jobb első:
Bal hátsó:
Jobb hátsó:
Ne haragudj meg, de ha gyalog csúszkálsz akkor mi a f@xé mész körforgalomban 30km/h-val? Meg kanyarban?
Hallottál már a relatív gyorshajtásról? Azt nem lehet a gumira fogni,tehát USER ERROR :)
Menj lassabban, kanyarodj lassabban és nem fog csúszkálni alattad a kocsi.
Jó, csak részemről kicsit inkompatibilis hasonlítani egy 190 centi magas és 70 kilós személy csúszkálását, egy 150 centi magas, 4,5m hosszú és 1,7 méter széles, négy kerekű, nagyobb tapadási felületű és tömegű (1t) járműjével. :)
Nem vagyok fizikus, informatikus vagyok, úgyhogy a fentebbibe természetesen bele lehet kötni, a de a súlyeloszlás és tapadás kicsit más a két testnél! :)
A mai kicsúszásnál ez szerencsére nem fordult elő, azért nem ugrottam a fékre, annak ellenére, hogy pumpálás helyett, folyamatosan tartottam, erre nincs mentségem. Szerencsére a kormányt sem rángattam.
Igaz, ott helyben nem is tudatosítottam, hogy mi volt, csak, mikor már elértem a célom, és kiszálltam a kocsiból esett le, hogy mekkora szerencsém volt, hogy üres a kör, mert csúnya vége lett volna. :S
Köszi!
Igyekszem majd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!