Hogyan érhetnék el alacsonyabb fogyasztást? Lada 2105
Én most nyáron az 1,3as 2105-el 6,8as fogyasztást értem el Budapest - Balaton (és vissza) útvonalon (7-es úton), elég sok csomaggal. 80-100km/h sebességgel.
Gyakran rakd be üresbe, had guruljon. Ne pörgesd nagyon, hamar válts fel. A szívatót sose felejtsd el visszatolni!
Hosszabb piros lámpánál a motort is leállíthatod.
Üdv mindenkinek,akkor én azt hiszem összetehetem a két kezem a ladám fogyasztásával kapcsolatban,21053 nova,tehát 1.5-ös láncos motor,5 sebességes váltó gyárilag!Megjártam vele a Hódmezővásárhely-Paks utat utánfutóval,odafelé egy Pannóniát vittem,vissza üresen húztam,90-100 között mentem mindenütt,kivéve a lakott területeket,és amikor hazaértem kiszámoltam a fogyasztást,nem akartam elhinni hogy 7 liter/100km jött ki,még 3x újraszámoltam de nem változott!Azt mondanom se kell hogy örültem mint majom a farkának,mert én 10 literre vagy többre gondoltam 100km-re!Még most sem nagyon akarom elhinni,de kénytelen leszek!Mikrokapcsolós karbi van rajta,szerintem gyári 2105,még nem néztem,ha jó nem szedem szét csak hogy dolgozhassak rajta!
Miklós
Kedves Miklós!
Köszönöm a válaszod, sajnos az én autóm már nincs meg, de a 7 literes fogyasztás egy jó állapotú gyári motornál abszolút elképzelhető. Az enyémet már fúrni kellett volna, de ezt megtette egy ismerősöm, az új tulaja. Gondolom, ez is közre játszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!