Lacika25 kérdése:
Miért eszik sokat az autóm?
Figyelt kérdés
vásároltam 1 1995-ös 2000 benzines renault lagunát.és azt vettem észre hogy a vegyes fogyasztása jóval 10 liter fölött van.ez mitől lehet mi szokott elhasználódni hogy ilyen sokat eszik?mit tudok vele csinálni?csak értelmes választ várok köszi2011. dec. 19. 14:37
1/12 anonim válasza:
2000ccm3-as motortól ne várj 4 liter fogyasztást,főleg nem renault-tól,annyit tudsz csinálni hogy egy kicsit óvatosabban hajtod,nem pörgeted a motort hanem már 4 ezres fordulatnál váltassz.
2/12 anonim válasza:
Ahogy az első is írta 2000-es motortól ne várj takarékos fogyasztást nekem az 1.6-os autóm eszik vegyesben 7 litert szóval szerintem ne csodálkozz.
3/12 anonim válasza:
az olajat érdemes lecserélned. De sosem fog annyit fogyasztani mint egy dízel! (6L)
4/12 anonim válasza:
Így van, egy két literes kocsi sokat eszik, ráadásul a hideg is rásegít a fogyasztásra.
Ez ellen úgy tudsz tenni, hogy kíméletesen vezeted, a guminyomást is ellenőrzöd, nehogy alacsonyabb legyen a nyomás benne, a motor karbantartását nem hanyagolod el, és nem utolsósorban vedd ki a 2 zsák cementet a csomagtartóból. Csak felesleges súly. :)
5/12 anonim válasza:
Lehet, hogy már megtetted, de érdemes átvizsgáltatni szerelővel a kocsit. Sok dolog van, ami befolyásolhatja a fogyasztást. Pl. levegőszűrő cserére, meg ilyenekre gondolok. :)
6/12 anonim válasza:
10 fölötti átlag az sok. Nézd meg ezt:
Olaj és szűrők cseréje. A lambda-szondára is érdemes ránézni,ha meghal az megdobja a fogyasztást.
7/12 anonim válasza:
A jóval 10 liter felett az mennyi?Mert egy 2000-es benzin motornak 10 liternek kellene lennie vegyesbe.Nézesd át.Nekünk is Renaultunk van és meg vagyok elégedve a fogyasztásával.
8/12 anonim válasza:
Miért kellene 10 liternek lennie egy 2.0-nak vegyesben ?
9/12 anonim válasza:
ezt én se értem, hogy miért kell 10 liter felett lennie, nekem 8,5 a vegyes például.
10/12 anonim válasza:
2.8-as benzinmotorral 9 liter a vegyes átlagom, városban ritkán vezetek. Az első hozzászólónak csak annyit tennék hozzá, hogy a négyezres fordulatnál való felváltás sem jobb a fogyasztás tekintetében, mint ha kihúzatod. Bőven elég legfeljebb 2000-nél felváltani, főleg, ha nem is "rohansz". A lényeg, hogy minél hamarabb érje el a legmagasabb sebességfokozatot az autó. 50-nel simán lehet menni ötödikben a mai autókkal. Nálam az automata 40-nél vált negyedikbe és 70-nél vált fel ötödikbe. De rengetegen vannak, akik városban mennek 60-nal harmadikban, aztán csodálkoznak, hogy magas a fogyasztás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!