Ha megcsúszik az autóm a nedves, havas, jeges, stb. úton akkor ha pl. jobbra csúszik az autó akkor tényleg nem ellen kell kormányozni hanem a csúszás irányába tehár jobbra?
"képes vagyok felmérni" - "legutóbb 60 al mentem és mégis nagyon megcsúszott az autó"
Nem érzel itt némi ellentomndást? Igen, arra célzok, hogy nem vagy képes felmérni. Ha 60-nal nagyon megcsúszik az autó, akkor talán nem kéne 60-nal menni. Gondoltál már erre vagy most újat mondtam?
Azt meg el kéne felejteni, hogy a téligumi majd megvéd mindentől. Nem fog.
Leírtam már itt a véleményemet ezzel kapcsolatban, olvasd kérlek el:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__244..
második oldalon #13 és #15-ös hozzászólás.
Röviden: a legjobb hogy olyan sebességgel mész, ami biztonságos. Amikor elindulsz, csinálsz egy fékpróbát kihalt helyen. Út közben ha esetleg úgy érzed változtak az útviszonyok, kicsit lelassítasz, megvárod amíg nem lesz mögötted senki, és szintén (persze ha minden feltétel adott!) akár a főúton is csinálsz egy fékpróbát. Csak így fogod megtudni azt, hogy mennyi az a seb., amivel mehetsz... Nem megy másképp... Tudnod kell, hogy a kocsi hogy reagál.. Ha a 60 sok, akkor ha tetszik, ha nem, lassabban kell menni...
Amint azt leírtam a linken, ne csinálj semmit! Lehet, de ahhoz gyakorlat kell, minimum egy csúszótréning. Anélkül "csak úgy nekiállni kisérletezgetni" nem érdemes, csak rosszabb lesz. Ha a kellő sebességgel mész, nem tud annyira megcsúszni az autó, hogyha elengedsz mindent, ripityára törjön... Max. egy kicsit lekoccolod az elejét/végét, de személyi sérülés kisebb eséllyel lesz, mintha tekered a kormányt mint egy hülye...
Tehát nem csinálsz semmivel semmit, se fék, se gáz, se kormány! Esetleg minimális ellenkormányzás, de ezt meg úgyis reflex miatt akkorát fogsz beletekerni, amitől garantáltan megpörögsz, tehát inkább ne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!