Szeretnék venni magamnak egy motort, két kategóriát néztem ami tetszik nekem de nemtudom mi a külömbség és melyik a jobb. A Crossmotor meg a Pitbike-közül nézegettem pár modelt. Mi a külömbség a kettő között, és melyik a jobb?
A pitbike-okban jellemzően 125ccm körüli 4 ütemű blokk van, kis kerekük van, és úgy összességében is kisebbek, mint egy normál crossmotor.
Pitbike: [link]
A crossmotorok magasabbak, van belőlük 2 ütemű és 4 ütemű változat is, 50ccm-től egészen 650 köbcentiig. (illetve van egy 700-as 2T, de az most nem lényeges). ha ilyet veszel, akkor 80ccm alatt nem ajánlom, mivel a kis köbcentiből nem sok erőt tudnak kinyerni, rövidek a sebességek, kevés a nyomaték. A 80-asok már tudnak meglepetést okozni, ezek jellemzően 15-20 lóerő körül vannak, sőt kicsivel felette, és egy az erő a kis súllyal párosulva félelmetes kettőst alkot. Terepet bejárni szerintem bőven elég lenne, de ezek méretben kb. a Pitbike és egy normális crossmotor között vannak.
Ez egy 80-as Kawasaki KX:
Egy 125-ös már "kicsit" durvább, ha azzal vagy, akkor semmilyen autóval nem érnek utol terepen, ha esetleg menekülni kellene.
Honda CR 125:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!