Az Opel Corsa D, vagy aToyota Yaris? Dízelben melyik a jobb?
Attól függ, mik a szempontok. Ha menetteljesítmény, megbízhatóság, fenntartási költségek, akkor a Toyotával jársz jobban, de a Corsa sem szar autó. Például az üléspozícióban, a felhasznált beltéri anyagokban, meg úgy az overall megjelenésben egyértelműen jobb az Opel. És kicsit jobban autó-érzete is van az embernek benne.
De azt jól gondold meg, hogy tényleg dízelt akarsz-e, mert már drágább a gázolaj, meg a dízel autóknak nagyobb lehet a szervizigénye. Én az 1,3-as 87LE-s első szériás benzines Yaris-szal simán eljártam 6 literrel városban, a második szériás, 99LE-s "Vakond-Yaris" se evett sokkal többet, de a 100LE-s Corsával is 7 lityi alatt voltam. Szóval ha nem mész sokat, nem éri meg, de ha azért akarsz dízelt, csak mert az jobban tetszik, akkor ez tökmindegy :)
Nagyságrendekkel drágább autó a Yaris, amíg a Corsa sokkal tágasabb "autóbb" autó. Corsából is van 90Le-s 6 sebességes változat, ha azon múlik a dolog. A megbízhatóságával semmi probléma nincsen, én mindenképpen azt venném.
Egyszerűen nem egy kategória a 2 autó. A Yarist a Swifttel meg a Nissan Micrával kéne hasonlítgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!