Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vasúti átjáróban való áthaladá...

Vasúti átjáróban való áthaladáskor az országútit le kell kapcsolni?

Figyelt kérdés

fehéren villog a vasúti átjáró, szembe nem jön senki és a vonat sem megy...

Egyszerű, sima áthaladáskor le kell kapcsolni az országútit? Ha igen, akkor miért?

köszi

2011. dec. 5. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért kellene?
2011. dec. 5. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést feltettem egyszer én is. Amúgy nem kell.
2011. dec. 5. 10:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell, semmi nem indokolja. Akkor kell lekapcsolni, ha valakit elvakítana, pl. ha az úttal párhuzamosan vonat közlekedik és veled szembe jön, akkor a mozdonyvezetőt elvakíthatja a fény.
2011. dec. 5. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:

"pl. ha az úttal párhuzamosan vonat közlekedik és veled szembe jön, akkor a mozdonyvezetőt elvakíthatja a fény.

"<< azért az már igen elb@szott egy fényszóró-beállítás, ha a mozdonyvezetőt vakítja(bár a magyar autózók 40%-nak ilyen van). Legfeljebb ő is felkapcsolja a saját 3 refijét xD

A viccet félretéve ez jogos felvetés.

2011. dec. 5. 11:27
 5/6 anonim ***** válasza:

"azért az már igen elb@szott egy fényszóró-beállítás, ha a mozdonyvezetőt vakítja"

Az út általában alacsonyabban van, mint a vasúti sínek, és az autóval emelkedőn állsz, tehát felfelé világít a fényszóród. A közeledő vonat vezetőjét zavarhatja. Szerintem elképzelhető ilyen helyzet. Más kérdés, hogy nem sok helyen van ennyire párhuzamosan az út a vasúttal, és a legtöbb helyen (mostmár) nagyobb rákanyarodó ívet használnak, illetve ha már kicsit rákanyarodva állsz meg az átjáró előtt, akkor máris nem zavarja a vonatvezetőt.

Más kérdés, de én mindig lekapcsolom a tompítottat helyzetjelzőre vasúti átjáróban, mert a szemben állót zavarhatja (szintén mindketten emelkedőn állunk az esetek többségében).

2011. dec. 5. 12:39
 6/6 atilis ***** válasza:
Nem kell lekapcsolni, még akkor sem, ha sorompót kaptál és percekig várakozni kell.
2011. dec. 5. 16:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!