Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek veszélyes sűrű...

Szerintetek veszélyes sűrű ködben tompított HELYETT csak első és nyilván hátsó ködlámpát használni?

Figyelt kérdés
Minap hazafele jövet akkora köd volt hogy a tompított csak rontott a helyzeten kb. 60-al tudtam jönni és csak ködlámpával.

2011. dec. 4. 18:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Talán annyi veszélye lehet a dolognak,hogyha van egy kis domborulata az útnak,akkor később vesznek észre.

Sűrű ködben szükség van arra,hogy minél messzebbről észrevegyenek.

A napokban volt akkora köd mifelénk,hogy egyetlenegy felezővonalig láttam előre.Később valamivel jobb lett a helyzet,akkor majdnem frontálisan ütköztem egy szembejövővel.Ő már nem tudott volna megállni,sem visszahúzódni a sávjába,ezért lehúzódtam az út szélére és imádkoztam,hogy ne csattanjon a mögöttem lévővel.Nem tudom,a fizikában hogy szól a szabály,de szerintem a fény láthatósága exponenciálisan csökken a ködben.Ha így van,egyáltalán nem mindegy,hogy van-e domborulata az útnak vagy nincs.

Mentem már jópárszor nagy ködben.Szerintem a ködlámpa szartsem ér,de mindegy,biztosan nem győzöm meg azt a sok embert,aki még a városban is ködlámpával megy még akkor is,amikor köd sincs...

Emlékszem még,amikor egy-két méteres látótávnál rá voltam feszülve az útra és ide-oda kacsáztam.

Ma úgy vezetek a ködben,hogy belebámulok a nagy semmibe.Az út kontúrját rábízom a perifériás látómezőmre.Nem is az az érdekes,hogy azon az egy-két méteren mit látok,hanem az,hogy a távolban mi van.És,ha a horizontot figyelem,bizony észreveszek azért néhány dolgot,amiről nem is hittem volna,hogy meglátom.Csak olyankor nagyon erősen kell koncentrálni.

2011. dec. 5. 16:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Vagy megállok,kiszállok és megnézem,hogy az úton vagyok-e még.
2011. dec. 5. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!