Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » C+E vezetői engedély, mennyibe...

C+E vezetői engedély, mennyibe kerül mindenestől? GKI vizsga és hasonlók?

Figyelt kérdés
20éves múltam, többmint 2 éve van érvényes b-s jogsim,szeretnék c+e-t tenni, mi a menete? a GKI-t mikor kell letenni? egyáltalán lehet-e egyszerre teher és nehézpótos jogsi,nemkell előbb a C ?
2011. nov. 28. 15:19
 1/8 anonim ***** válasza:
C+E jogsit lehet egyszerre is lerakni. Sokszor így az olcsóbb. 160-190 ezer között mozog az ára. A GKI kb 250 ezer ezt nem tom csak hallottam. C+E-t én is le akarok rakni csak most pénzem nem sok rá
2011. nov. 28. 15:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Első válaszoló abszolút hülyeségeket ír ár tekintetében.

Maga a jogsi kb 300E Ft, el kell menned PÁV-ra, ami 8e párszáz, utazással együtt minimum 10, mert Pestre kell menni. A GKI vizsga egy hatalmas rablás, 130E Ft. Orvosi igazolás 6000, jogsi illeték 4000. Innentől kezdve minimum 450-et készíthetsz az akcióra.

Menete: először megcsinálod a C-t, majd rögtön mész E-re. De mindenképp kezdd a pávval, mert ha véletlenül nem mész át, kiderül valami probléma, akkor ne csináld meg fölöslegben a jogsit.

2011. nov. 28. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:

A C jogsi önmagában 300e Ft körül van.

A GKI az változó 130-tól a csillagos ég.

Az E jogsi 150e

+ a páv 8e

a jogsi kiváltása 4.

a digitális sofőrkártya 5e

az ADR 100e

Ha emelőhátfal vagy daru vagy emelő van a gépen akkor még ehhez jön egy könnyű- nehézgép kezelői 140e

Nagyából ennyi.

Meg még pár illeték.

A C jogsinál elméletből és gyakorlatból 3-3 vizsga van.

Meg egy átfogó tűzvédelmi balesetvédelmi gépkezelése vizsga. Ha autószerelő vagy hivatalosan akkor ez az egy nem kell..

2011. nov. 28. 19:33
 4/8 anonim ***** válasza:

C jogsi önmagában 300? Na ne viccelődjünk már!

[link]

Itt láthatod, hogy 300-ból megvan, ebből még adnak kedvezményt, ha egymás után csinálod a kettőt.

2011. nov. 28. 20:42
 5/8 anonim válasza:
89%

Üdv mindenkinek!

Én most fejeztem be a hivatásos jogsit mindenestől!

Szóval, valóban lehet egybe csinálni a C+E-t annak feltétele érvényes minimum 2 éves B kategóriás jogsi! Először megcsinálod a C-t (kressz, BÜ /biztonságüzemeltetés/rutin, forgalmi) ha ez megvan vársz 2-3 napot, kikéred a vizsgaigazolást asztán mehetsz E kategóriára (kressz, BÜ, rutin, forgalom) Javasolom ha sikerült a C ne váltsd ki majd a sikeres E kategória után. (170 ezer a C az E 110ezrbe került ebben az évben, de régiónként változó és évről évre egyre drágább).

A PÁV feltétele az alklmas orvosi vizsgálat(ezt vagy a háziorvosod csinálja meg vagy magán orvos én az utóbbit javaslom) az orvosi 5000 ezer és 10 ezer forint között van régiónként változó! Elméssz az oktatódhoz odaadod neki az orvosi papírt+ a jogsid fénymásolatát (elég a B-s) és ő felküldi Pestre. 2 héten belül kapsz egy levelet Pestről egy időpontal és 8300 forintos csekkel. Én javaslom hogy a PÁV 2-őt csináld. Mert az jó Nemzetközire és ha ügyes vagy határozatlan időre megkapod. A PÁV1 felesleges meg az csak max 5évig érvényes a Páv3 meg kevés. A feladatok nem nehezek de erre nem lehet készülni, ne mennj másnaposan csak kipihenten. Tehát ennek a kölcsége: 5000 orvosi+ 8300 PÁV+ az utikölcség Petre. Egyébként a VIII kerületben a Corvinnál van a Páv vizsgálat.

Javaslom ha komoly céljaid vannak ezzel akkor kezd meg az útlevél igénylést is. (7500 5 évre).

Az erkölcsit csak a vége felé csináltasd mert csak 3 hónapig érvényes ennek összege 3800 forint.

Ha megvan a C+E és a kezedben a jogsi ennek kiváltása 1 hét és 4000 forint akkor egyből igényeld meg a sofőr kártyát ez 7700 forintba kerül a Nemzetközi hatóságnál tudod megigényelni.

És a végén jöhet a GKI. Ez szintén régiónként változó nekem 140 ezerbe kerül 2 nap képzés 1 vizsga ennek feltétele csak az új sogsid. Ettől nem kell szarni ez csak egy rablás semmi más.

Összegezve:

HA nemzetközizni akarsz akkor 6 engedély szükséges:

- Jogosítvány (C+E)

- Gki kártya

- Sofőrkártya

- PÁV 2

- Erkölcsibizonyítvány

- Útlevél

Nekem mindez 456 ezrembe került + benzin szóval 550ezrembe van és még else indultam.

Még valamit a GKI-t 5 évente újra kell csinálni úgynevezett újjító vizsgát kell tenni ennek jelenlegi kölcsége 85 ezer. A sofőrkártya szintén 5 évig érvényes 7700 ba kerül, az útlevél szintén 5 év 7500, az erkölcsi meg ha más céghez méssz akkor kell.

Remélem válaszom kielégítő volt SOK SIKERT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

2011. dec. 20. 16:01
 6/8 anonim válasza:
75%
Nemzetközi teherautósnak minek a PÁV2????
2013. máj. 29. 20:50
 7/8 Ender8996 válasza:

Szóval, valóban lehet egybe csinálni a C+E-t annak feltétele érvényes minimum 2 éves B kategóriás jogsi! Először megcsinálod a C-t (kressz, BÜ /biztonságüzemeltetés/rutin, forgalmi) ha ez megvan vársz 2-3 napot, kikéred a vizsgaigazolást asztán mehetsz E kategóriára

Ezzel magad is leírod, nem egyszerre, hanem már érvényes "C"-vel kezded el az "E"-t :D

D kategória jelentkezési feltétel: Érvényes C kategória, vagy sukeres vizsgaigazolás :D

(ami gyakorlatilag ugyan az, csak nem kell kétszer kártyátcserélni jópénzért...

2015. márc. 18. 03:59
 8/8 Ender8996 válasza:
mármint E kategóriára feltétel a c.....
2015. márc. 18. 04:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!