C+E vezetői engedély, mennyibe kerül mindenestől? GKI vizsga és hasonlók?
Első válaszoló abszolút hülyeségeket ír ár tekintetében.
Maga a jogsi kb 300E Ft, el kell menned PÁV-ra, ami 8e párszáz, utazással együtt minimum 10, mert Pestre kell menni. A GKI vizsga egy hatalmas rablás, 130E Ft. Orvosi igazolás 6000, jogsi illeték 4000. Innentől kezdve minimum 450-et készíthetsz az akcióra.
Menete: először megcsinálod a C-t, majd rögtön mész E-re. De mindenképp kezdd a pávval, mert ha véletlenül nem mész át, kiderül valami probléma, akkor ne csináld meg fölöslegben a jogsit.
A C jogsi önmagában 300e Ft körül van.
A GKI az változó 130-tól a csillagos ég.
Az E jogsi 150e
+ a páv 8e
a jogsi kiváltása 4.
a digitális sofőrkártya 5e
az ADR 100e
Ha emelőhátfal vagy daru vagy emelő van a gépen akkor még ehhez jön egy könnyű- nehézgép kezelői 140e
Nagyából ennyi.
Meg még pár illeték.
A C jogsinál elméletből és gyakorlatból 3-3 vizsga van.
Meg egy átfogó tűzvédelmi balesetvédelmi gépkezelése vizsga. Ha autószerelő vagy hivatalosan akkor ez az egy nem kell..
C jogsi önmagában 300? Na ne viccelődjünk már!
Itt láthatod, hogy 300-ból megvan, ebből még adnak kedvezményt, ha egymás után csinálod a kettőt.
Üdv mindenkinek!
Én most fejeztem be a hivatásos jogsit mindenestől!
Szóval, valóban lehet egybe csinálni a C+E-t annak feltétele érvényes minimum 2 éves B kategóriás jogsi! Először megcsinálod a C-t (kressz, BÜ /biztonságüzemeltetés/rutin, forgalmi) ha ez megvan vársz 2-3 napot, kikéred a vizsgaigazolást asztán mehetsz E kategóriára (kressz, BÜ, rutin, forgalom) Javasolom ha sikerült a C ne váltsd ki majd a sikeres E kategória után. (170 ezer a C az E 110ezrbe került ebben az évben, de régiónként változó és évről évre egyre drágább).
A PÁV feltétele az alklmas orvosi vizsgálat(ezt vagy a háziorvosod csinálja meg vagy magán orvos én az utóbbit javaslom) az orvosi 5000 ezer és 10 ezer forint között van régiónként változó! Elméssz az oktatódhoz odaadod neki az orvosi papírt+ a jogsid fénymásolatát (elég a B-s) és ő felküldi Pestre. 2 héten belül kapsz egy levelet Pestről egy időpontal és 8300 forintos csekkel. Én javaslom hogy a PÁV 2-őt csináld. Mert az jó Nemzetközire és ha ügyes vagy határozatlan időre megkapod. A PÁV1 felesleges meg az csak max 5évig érvényes a Páv3 meg kevés. A feladatok nem nehezek de erre nem lehet készülni, ne mennj másnaposan csak kipihenten. Tehát ennek a kölcsége: 5000 orvosi+ 8300 PÁV+ az utikölcség Petre. Egyébként a VIII kerületben a Corvinnál van a Páv vizsgálat.
Javaslom ha komoly céljaid vannak ezzel akkor kezd meg az útlevél igénylést is. (7500 5 évre).
Az erkölcsit csak a vége felé csináltasd mert csak 3 hónapig érvényes ennek összege 3800 forint.
Ha megvan a C+E és a kezedben a jogsi ennek kiváltása 1 hét és 4000 forint akkor egyből igényeld meg a sofőr kártyát ez 7700 forintba kerül a Nemzetközi hatóságnál tudod megigényelni.
És a végén jöhet a GKI. Ez szintén régiónként változó nekem 140 ezerbe kerül 2 nap képzés 1 vizsga ennek feltétele csak az új sogsid. Ettől nem kell szarni ez csak egy rablás semmi más.
Összegezve:
HA nemzetközizni akarsz akkor 6 engedély szükséges:
- Jogosítvány (C+E)
- Gki kártya
- Sofőrkártya
- PÁV 2
- Erkölcsibizonyítvány
- Útlevél
Nekem mindez 456 ezrembe került + benzin szóval 550ezrembe van és még else indultam.
Még valamit a GKI-t 5 évente újra kell csinálni úgynevezett újjító vizsgát kell tenni ennek jelenlegi kölcsége 85 ezer. A sofőrkártya szintén 5 évig érvényes 7700 ba kerül, az útlevél szintén 5 év 7500, az erkölcsi meg ha más céghez méssz akkor kell.
Remélem válaszom kielégítő volt SOK SIKERT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Szóval, valóban lehet egybe csinálni a C+E-t annak feltétele érvényes minimum 2 éves B kategóriás jogsi! Először megcsinálod a C-t (kressz, BÜ /biztonságüzemeltetés/rutin, forgalmi) ha ez megvan vársz 2-3 napot, kikéred a vizsgaigazolást asztán mehetsz E kategóriára
Ezzel magad is leírod, nem egyszerre, hanem már érvényes "C"-vel kezded el az "E"-t :D
D kategória jelentkezési feltétel: Érvényes C kategória, vagy sukeres vizsgaigazolás :D
(ami gyakorlatilag ugyan az, csak nem kell kétszer kártyátcserélni jópénzért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!