Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van tippetek honnan tudnék...

Van tippetek honnan tudnék egy ilyet szerezni?

Figyelt kérdés

MAZ 537

[link]

[link]

[link]

Természetesen bármilyen külföldi beszerzési lehetőség is érdekel.

Van valakinek ötlete merre kellene elindulni a keresésben?

2011. nov. 27. 21:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

köszönöm útólsó! Hasznos volt!

Azért reagálnék erre-arra

"- az egy dolog hogy megveszed mondjuk 10 milláért"

Őszintén szólva fogalmam sincs mennyibe kerül.

"- működésképtelen példányt nagyobb eséllyel találsz, viszont mire azt működőképessé varázsolod, a gatyád is rámegy (alkatrész, szakértelem, k* sok idő"

Gyakorlatilag ezek között nincs olyan, hogy működésképtelen. Ezek annyira strapabíró járművek, hogy szinte elpusztíthatatlanok. Az pedig hogyha esztétikailag nincs jó állapotban nem gond. Felújítom.

"- ha a közútra ki akarsz vele menni, nagy vsz-el külön útvonal engedély kell majd rá, minden egyes útra. Egy útvonal engedély kiadása nem két nap (vagyis ha azt tervezed hogy a pénteki buliba ezzel mész csajozni, felejtős...)"

P-s rendszámmal minden gond nélkül közlekedhetnék vele közúton. Persze javarészt terepen használnám.

"- gondolom azzal nem árulok el nagy titkot hogy egy ekkora behemót óránként simán bekajálhat akár 50-100l üzemanyagot is (nem ismerem a pontos adatokat, utána kéne járni), tehát nem lesz occsó... "

A fogyasztását tekintve a gyári adat 125L/100km. Ezt úgy tudom nem tudja tartani. Olyan 200-220 liter körül van a fogyasztása, de olyan is halottam, hogy megevet 400 liter. Igaz akkor 60 tonnát vontatott terepen:)

2011. nov. 27. 22:57
 12/23 anonim ***** válasza:

"

Gyakorlatilag ezek között nincs olyan, hogy működésképtelen. Ezek annyira strapabíró járművek, hogy szinte elpusztíthatatlanok. Az pedig hogyha esztétikailag nincs jó állapotban nem gond. Felújítom.

"

Elvileg igen, de azért (azzal együtt hogy ezeket háborús célra gyártották) a gumik nem bírják örökké, légszűrőt, olajszűrőt, olajat, stb ebben is kell cserélni, illetve valahol találtam egy cikket ahol leírták hogy a gazból szedtek ki egy ilyet és azért volt vele meló...

[link]

"

P-s rendszámmal minden gond nélkül közlekedhetnék vele közúton. Persze javarészt terepen használnám.

"

Ja csak ügye a P-s rendszámnak is vannak feltételei, nem kapsz örökre P-t, asszem csak valami fél évig. Illetve kérdés hogy van-e saját tereped amire kimennél vele?

"

A fogyasztását tekintve a gyári adat 125L/100km. Ezt úgy tudom nem tudja tartani. Olyan 200-220 liter körül van a fogyasztása, de olyan is halottam, hogy megevet 400 liter. Igaz akkor 60 tonnát vontatott terepen:)

"

Ok, számoljunk 200 literrel 100km-en. Mondjuk 1 órát "autókázol" vele, 30-al mész, 200/3 --> 70 liter.

70*400 (igazából most már több, de mindegy, számoljunk 400-al): 28ezer ft 1 órás autókázás! Hát én ennyiért konkrétan repülni tudok, sőt ennél olcsóbban!

Ráadásul a terepen valahol tárolnod is kéne, mondjuk nem úgy mintha megártana neki a ridegtartás :)

2011. nov. 27. 23:22
 13/23 anonim ***** válasza:

Ja és ügye jan. 1-től plusz 10% lesz a gázolaj, tehát lassan nyugodtan lehet számolni 450 ft-os árral is, akkor meg az a 28 máris nem 28, hanem:

70*450 = 31.500

Persze ha befektetésnek akarod, és versenyezni a tank.hu-sokkal, hát hajrá, de én ha pénzt adnék (pláne sok pénzt) és választhatnék, inkább tankot akarnék vezetni mint egy ilyen dögöt, nem úgy mintha ezt nem lenne élvezet, de nekem óránként mondjuk 50e-t már nem érne meg, az már túlhaladná a fájdalom küszöbömet (tankozni is ezért nem megyek, mert túl drága...)

2011. nov. 27. 23:25
 14/23 anonim ***** válasza:

Ezért mondjuk még kiadnék óránként 70et:

http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfira3o

az álmom egy ilyen...

Amikor egy kis füst és kirántja a tankot, az elég meleg... :)

2011. nov. 27. 23:28
 15/23 A kérdező kommentje:

P rendszám nem gond. Van több P rendszámom mert van több olyan jármű a birtokomban amire ezeket használom.

A fogyasztás sem gond. Van mezőgazdasági, erdészeti és fuvarozó cégem. Heti több tízezer liter üzemanyag megy el. Majd ennek a fogyasztását is belekalkuláljuk valahova.

Terep van:), tároló van:).

Nem akarok versenyezni a tank.hu-sokkal. Leginkább hobby célra kellene.

2011. nov. 27. 23:45
 16/23 anonim ***** válasza:

Csak ilyen jó??

Ilyen nem lenne jó helyette?

[link]

vagy

http://www.youtube.com/watch?v=Qsieu7cKna0&feature=related

ilyen esetleg?? :D :D :D

2011. nov. 28. 00:35
 17/23 anonim ***** válasza:

Ilyenek nekem is kellének!

Majd ha megnyerem az 5 -öst akkor veszek is és megoldom! :)

Sőt e mellé még egy tankot is vennék(dísznek az udvarba) :)

2011. nov. 30. 03:28
 18/23 anonim válasza:
lehet már nem aktuális de nézd meg: [link]
2014. jún. 27. 14:25
 19/23 Markkomarom válasza:
Szia! Egyszer elviszel vele egy körre? Ilyen igazi orosz gépóriásokon szeretnék utazni,de ez hazánkban nagyon nehéz.
2014. aug. 22. 20:37
 20/23 Makarenko69 válasza:
Szaktudás bármikor biztosítani tudom nagyon komolyat is meg eléggé jót is. 38.3 literes v 12 ami mindenevő elindítani lehet sok idő de csak a tisztítás miatt. Kitisztítani mindent ami az adagoláshoz köze van ezekben kilóméter nincs szétkopás kotyogás esélye nem nagy. egy kis Használt motorolaj trafóolaj váltóolaj egy kis tiszta dízellel ősszekeverjük ez az amit nagyon szeretnek. És szerezni kell egy baszott nagy áramfejlesztőt hogy elkezdjük megforgatni a dolgokat vagy jópár darab akumulátort egy 200-400 ampernyi bikával az már azért tud valamit és ha kapja a kis málét és normálisan sűrít tiszta minden kénytelen lesz beindúlni. Más kérdés az etetése és a közúti használat. Én leszarnám milyen esztétikus állapotban van lakatolni tudok festeni tudok ha motort beindítottam már csak sok szeretett 8db új gumi 20000/40000 ft darabja és szaladhat segíteni másokon vagy csak hülyűlni egy kicsit. össze kell gyűjteni az összes használt olajat a környéken egy 50-100 liter mnagyságban dízelt venni és mehet! Sok sikert hozzá nem lehetetlen mégitt magyaroprszágon se honvédség használt és használ is ilyeneket csak hát ez hadititok ;)
2015. ápr. 22. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!