Van tippetek honnan tudnék egy ilyet szerezni?
MAZ 537
Természetesen bármilyen külföldi beszerzési lehetőség is érdekel.
Van valakinek ötlete merre kellene elindulni a keresésben?
Brutál!!!
Gondolom nem lakótelepen laksz.
Ezek még azthiszem hadrendben vannak Ukrajnában, Oroszországban meg a hasonló országokban. Én ha egy ilyet akarnék szerezni besétálnék egy orosz laktanyába és konkrétan megkérdezném, hogy nem adnek-e el egyet:) Én egy orosz laktanya parancsokból simán kinézem, hogy jó pénzért megoldja, hogy egy M-zárolt példányt "leselejtezzen":)
Első te meg egy idióta vagy:)
Én már abba a korosztályba tartozom, aki nem volt sorköteles, szóval nem tudom volt-e ilyen a magyar hadseregnek.
Szerintem elsőre ki kellene derítened, hogy volt-e/van-e a MH-nak ilyenje, ha van akkor megkérdezni mikor lesz eladó.
Ha itthon nincs, akkor csak a kelet marad, némi orosztudással felvértezve kell keresgélni a neten. Én angolul kerestem, egy amerikai (USA) cég van ami hirdet ilyen teherautót. Az oldalukon nincs semmi konkrét, valószínűleg ha valaki akar egy ilyet - ami az USA-ban könnyen előfordulhat - akkor ők keresnek a valamikori Szovjetunió területén és elintéznek mindent nagyadag készpénzért..
Az MH-nak van pár db ilyenje, de nem eladók.
Magyarországon beszerezni esélytelen szerintem.
Az a orosz laktanyába besétálni és megkérdezni, hogy van-e eladó egész jó ötletnek tűnik.
Viszont a hazaszállítás komoly probléma lenne. Lábon ugye kizárt:)
Ha ténleg komolyan gondolod, Mo-n van pár példány magántulajdonban, őket kellene megkérdezni, hátha eladnak egyet.
Indulásnak itt:
http://www.youtube.com/watch?v=qVJXj4QksNI
Pár dologra azért felhívnám a figyelmet (absz. jószándékból):
- az egy dolog hogy megveszed mondjuk 10 milláért
- működésképtelen példányt nagyobb eséllyel találsz, viszont mire azt működőképessé varázsolod, a gatyád is rámegy (alkatrész, szakértelem, k* sok idő)
- ha a közútra ki akarsz vele menni, nagy vsz-el külön útvonal engedély kell majd rá, minden egyes útra. Egy útvonal engedély kiadása nem két nap (vagyis ha azt tervezed hogy a pénteki buliba ezzel mész csajozni, felejtős...)
- nem tudom hogy ilyenekre kell-e bizt-t kötni (gondolom igen, hiszen közúti forgalomban részt vesz), illetve súlyadót stb fizetni, de ha kell, hát nem lesz olcsó
- gondolom azzal nem árulok el nagy titkot hogy egy ekkora behemót óránként simán bekajálhat akár 50-100l üzemanyagot is (nem ismerem a pontos adatokat, utána kéne járni), tehát nem lesz occsó...
- ha meg tréleren akarod vinni, akkor megint felmerül a kérdés, hogy honnan és milyen árért fogsz kapni olyan trélert ami el tudja vinni (sztem (ugyan nem ismerem az árakat, megint csak sacc) egy ilyennnek a trélerezése simán pár millió... (persze itt mondjuk 100km-es távról beszélek)
Oroszoktól, ukránoktól is lehet venni, persze, csak sztem kb 2* annyi lesz a szállítási költség mint a cucc maga :) és ilyen tételeknél már a szállítás adott esetben nagyon macerás is lehet (több országon át, nagyon nagy táv, stb...), vagyis nem lehet átfuttatni egyik napról a másikra, valszeg külön nehézszállító céggel is szerződnöd kell majd, ami megint elég szépen meg tudja dobni a költségeket...
Azért sok sikert, ha sikerült valamit elérni, várjuk az élménybeszámolót :)
Nehéz és túlméretes szállítmányozás:
- [link]
- [link]
- [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!