Sziasztok! Nekem is van egy TDS-em de abba nincs intercooler
én azt hallotam hogy az "s" a beépített motor típus, gyárilag sport változata. (miét is sport azt nem tudom???). Ha intercooler-es lenne akkor az "s" helyett "i" lenne.
ez az én tapasztalatom, remélem tudtam segíteni.
Sziasztok!
Minden TD (Turbó Dízel) motorban van intercooler, mert ez sűríti elő a levegőt a turbónak, a TDS jelzés Turbo-Diesel-Sport-ot takar! A TDI-ben az I pedig az injektorra utal, ami a hengerbe fecskendezi be az üzemanyagot.

"Minden TD (Turbó Dízel) motorban van intercooler, mert ez sűríti elő a levegőt a turbónak."
Nincs mindenben, és egyrészt nem is sűrít, másrészt nem is előtte, hanem a turbó után van.
"A TDI-ben az I pedig az injektorra utal, ami a hengerbe fecskendezi be az üzemanyagot."
Ez sem igaz, mert az I az az "Injection"-t jelenti, ami csak annyit tesz, hogy befecskendezés. Innentől kezdve lehet az sima porlasztó is, a lényeg az az, hogy minden TDI közvetlen befecskendezésű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!