Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent az hogy BMW 525tds?...

Mit jelent az hogy BMW 525tds? Tds mit takar?

Figyelt kérdés

2011. nov. 23. 19:50
1 2
 11/14 anonim válasza:

Sziasztok! Nekem is van egy TDS-em de abba nincs intercooler

én azt hallotam hogy az "s" a beépített motor típus, gyárilag sport változata. (miét is sport azt nem tudom???). Ha intercooler-es lenne akkor az "s" helyett "i" lenne.

ez az én tapasztalatom, remélem tudtam segíteni.

2013. febr. 16. 11:39
 12/14 Bakker24 válasza:

Sziasztok!

Minden TD (Turbó Dízel) motorban van intercooler, mert ez sűríti elő a levegőt a turbónak, a TDS jelzés Turbo-Diesel-Sport-ot takar! A TDI-ben az I pedig az injektorra utal, ami a hengerbe fecskendezi be az üzemanyagot.

2014. szept. 3. 18:32
 13/14 anonim ***** válasza:
intercooler a feltöltő után van, és az "összepréselt", ezáltal felmelegített levegőt hűti visszább egy kicsit, ezáltal annak méginkább kisebb lesz az egységnyi térfogata, tehát több fér be belőle a hengerbe. Tehát nem elősűrítésre való...
2014. szept. 3. 22:16
 14/14 anonim ***** válasza:

"Minden TD (Turbó Dízel) motorban van intercooler, mert ez sűríti elő a levegőt a turbónak."

Nincs mindenben, és egyrészt nem is sűrít, másrészt nem is előtte, hanem a turbó után van.

"A TDI-ben az I pedig az injektorra utal, ami a hengerbe fecskendezi be az üzemanyagot."

Ez sem igaz, mert az I az az "Injection"-t jelenti, ami csak annyit tesz, hogy befecskendezés. Innentől kezdve lehet az sima porlasztó is, a lényeg az az, hogy minden TDI közvetlen befecskendezésű.

2017. febr. 6. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!