Melyiket lenne érdemesebb megvenni?
Egy ekkora kocsit én csak automatával tudok elképzelni.
Ha elromlik nem kell javítani mert az tényleg drága, olcsóbb venni bele egy bontottat (olyan 80 ezer körül)
Viszont muszáj megkérdeznem, hogy biztosan jól átgondoltad, hogy tudod-e fedezni egy ekkora kocsi fenntartását?
Megkérdezem mert én is beleugrottam kb 2 éve. Vettem egy 2.9-es biturbó Volvot. Kétszer örültem neki. Egyszer mikor megvettem, meg aztán mégegyszer mikor eladtam. A 18 literes fogyasztás finanszírozása eléggé redukálta azt az élvezetet amit a nagy gép okozott.
Átlagfogyasztást írok és zárójelben írom, hogy a "képleted" szerint mennyit kellet volna fogyasztania.
Ezek voltak/vannak eddig:
2000 Volvo S80 2.5d - 7,5L (12,5)
2001 Volvo S80 2.8i BiTurbo - 18L (14,5)
2002 Audi A6 Quattro 2.5TDI - 6,5L (12,5)
2007 Audi A6 Quattro 3.0TDI - 8,5L (15)
2001 Audi A8 Quattro 3.3TDI - 9L (16,5)
1998 BMW 525TDS - 8L (12,5)
2000 BMW 318i - 6L (9)
1987 VW Golf II 1.6GTD - 5L (8)
1995 Opel Astra 1.7d - 5,5L (8,5)
Egy kivételével az összesnél nagyon fülélő a képleted.
Én benzines autókról beszéltem,mint ami kérdésben is szerepel.Természetsen az alapigazság egy Számításokkal nem alátámasztott marhaság,de egy átlagot kihoz.Mint írtam régebbi autókra igaz,nem legújabb technikára gondoltam.
A 2.9 Volvó-val egyébként átlagban biztos el lehet járni 14.5-tel.A BMW 318i pedig átlagban biztos inkább 9l mint 6l.Egyébként jó kis autóid voltak!
Nekünk pár éve e38 750iL volt a tulajdonuknkban és az autó jellegéhez kizárólag automata passzol. Manuálissal nem komfortos.
A fogyasztását tekintve nem volt vészes, a forgalom ritmusát tartva 15 liter volt az átlag, természetesen az elsö 2-3 hónapban amikor még nyomkodtam neki agyba föbe, akkor benyelte e 20-25 litert.
Én úgy gondolom, hogy ne vegyél ilyen autót, mert a váltó fog utoljára tönkremenni, de addig a sok apró biszbasz meg millónyi szenzor, aminek a felét ki kell cserélni, elviszi egy kissebb lakás árát.
Jó autó, szép nagy, de végtelen sok a hibalehetöség benne és a legkissebb dolgok is 30 ezernél kezdödnek, arról meg nem is beszélve, hogy nem 185/60-as gumik kellenek rá, hanem minimum 225-235...
Megvenni nem sok, de fenntartani......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!