Nagyon szeretnék egy robogót venni magamnak ballagási pénzemből, csak anyámék nem biztos, hogy beleegyeznének!?
Figyelt kérdés
Apám szerintem azért nem akarja, hogy motorra üljek bármikor is, mert mesélte, hogy mikor ő ballagott oszt. társa kapott egy simpson és valahogy meghibásodott a fék vagy nem tom mi, és belehajtott egy villany oszlopba, azonnal meghalt. Megértem hogy aggódnak, de hát az én döntésem hogy mit veszek a pénzemből nem? csak abban kéne segíteni, hogy hogyan győzzem meg őket, hogy megveszem a robogót és utána nyáron leteszem a motor vizsgát/jogsit?2011. nov. 13. 12:17
1/17 anonim válasza:
És akkor egy évig mit csinálsz a robogóval? Ez így nem ésszerű. Inkább a jogsit csináld meg a pénzedből először,utána vegyél robogót.
2/17 anonim válasza:
elsőnek igaza van. Tedd le a jogsit a pénzből és akkor vegyél robogót. Egyébként igaza van apukádnak hogy aggódik érted mivel elég gyakoriak a motor balesetek részben figyelmetlenség részben műszaki hiba miatt fordulhat ez elő. Szerintem tényleg tedd le a jogsit ott rendesen oktatói felügyelet mellett legálisan megtanulod használni, és akkor már vehetsz egy saját robogót amivel eltudsz "bánni". Nem rosszból mondják ezt a szüleid, csak féltenek téged, főleg hogy most nagyon rossz világ van ahol egyre több olyan agresszív sofőr van akik leszorítják a motorosokat az útról illetve, minőségileg sem egy túl jó motort adnak el ami bármikor meghibásodhat.
4/17 A kérdező kommentje:
Öö igen ezen filóztam én is hogy előbb a jogsinak kéne meglennie, de ha annyit kapok amennyiből CSAK a robogó kerülne ki akkor azt venném meg, és ballagásomig pedig talán összegyűjthetek annyit apámmal dolgozással, hogy a jogsit is letegyem, mivel elszokta vinni tesómat is és ő neki már van jogsija kocsira apám segítségével természetesen, mert dolgozott neki és nem kis pénzt keresett :) Meg közben van ugye szülinapom is, ajándék helyett pénzt is kérhetek ugyanúgy mint névnapra. Motor jogsi kevesebbe kerül mint a kocsié igaz?
2011. nov. 13. 13:27
5/17 anonim válasza:
De miért muszáj rögtön elkölteni azt a pénzt? Ha ahhoz még gyűjtesz, hamarabb is meglesz a jogsira való.
6/17 A kérdező kommentje:
Szóval mindenki azt javasolja, hogy költsem el a pénzemet jogsira úgy kb nem tom mennyi egy jogsi, most mondok egy árat, 60-70 ezer forintot, és utána még ráérek össze gyűjteni a robogóra valót? csak mondom hogy nyáron dolgozok és nem minden nap, csak néha max 3 héten 2-3 szor, egy alkalommal 4-5 ezer forintokért.
2011. nov. 13. 13:42
7/17 anonim válasza:
várjál még, gűjts össze több pénzt...
én se költöttem nagyon a 8-as ballagási pénzből akkor, csak most nyáron jogsi kocsira, meg 4 nap balaton haverokkal és még mindig van, igaz közbe dolgoztam, meg költöttem is, de nem kell elverni a pénzt egyből...
8/17 anonim válasza:
Csináld meg először a jogsit, de csak akkor, ha összegyűjtesz annyit, hogy meg is tudod venni egyből a motort. Szar lesz jogsi letétel után fél év múlva motorra ülni, mert addigra mindent elfelejtesz.
10/17 anonim válasza:
Én a helyedbe az "M" kategóriát el se kezdeném! 16 és fél évesen elkezdheted a "B" kategóriát amivel lehet vezetni robogót is. De ha mindenáron motorozni akarsz tedd le 16 és fél évesen az A1-et. Több értelme van mint az "M" kategóriának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!