Ha világítás nélkül közlekedek az autóval este azér megbüntethet a rendőr?
Szerintem inkább kapcsold fel nappal is , nem árt , nem tudom minek ezen spórolni.
Én egyszer szürkületkor majdnem kihajtottam egy kivilágítatlan kocsi elé , mert egyszerűen nem láttam hiába hogy még nem volt igazán sötét.-.-
Csak az amatőrök NEM kapcsolják fel fényes nappal a lámpát, tökmindeggy mennyire süt a nap.
A magyar, sőt már a szlovák kressz is leírja, hogy városn kívül napszaktól függetlenül égnie kell a lámpának, szürkületkor pedig már városban is. Tehát megbüntethet a rendőr!
Sokkal jobban láthatóak az autók, ezt 5 év sofőri munkával a hátam mögött mondhatom.
Ha nem rossz az autód akkumulátora, van töltés is az autón (csak akkor nincs ha valaami hibás) akkor pedig mindenképpen érdemes felkapcsolni, út és terep viszonyoktól függetlenül. Nem feltétlenül a másik autóstól kell félni, hanem akár attól is hogy pl. szürkületkor a garázsba beállásnál nem-e mész át törött üvegen, esetleg valami gyalogost nem veszel észre/ő nem vesz észre téged.
én februárban voltam igy.
egy bulibol jüöttünk hazfelé ,és elfeklejtettem a faluban pilácsot kapcsolni,a rendör meg ott állt a hidon...na gondoltam most majd jöna bünti.de nem jött ,pedig látott .söt a rendszéámomat simán felirhatta volna,mivel lassan mentem,és elmentem elötte pilács nélkül.ugyhogy nem lesz belöle semmi
"Az meg hogy az energia pénzbe kerül, ebbena formában ITT nem igaz. A motor működés közben folyamatosan tölti az akkumulátort, és ez a folyamatos töltés elég a lámpák teljes körű üzemeltetéséree, tehát gyakorlatilag ingyen van az energia. :)"
Egy újabb fizika zseni. Nézz utána a fizikakönyvben az elektromágneses indukciónak. Ha úgy lenne, ahogy írtad, akkor az egész várost egy autó látna el árammal. Anyám borogass...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!