A "B" ketegóriás jogsit mikor szerezhetem meg?
# 2/3
Butaság.
17,5 évesen lehet forgalmi vizsgát tenni. Utána még 2-4 hét mire megjön az ember jogosítványa és már vezethet is.
Nyazsgen... :O
Tényleg 17 évesen el lehet kezdeni..
most néztem utánna. 17 és fél mire kiadhatja az okmányiroda.. Mi van már kiskorúknak is adnak kocsira jogsit?? :P Tessék tévedtem 6 hónapot boldog vagy de úgyis elhúzzák vagy egy évig :P
# 6/8
Különösen bírom, amikor valaki retardált és a másik retardáltat támogatja a hül*eségben...
Na akkor tessék olvasni:
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("B kat.")
-17 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
Tehát 16,5 évesen már BE LEHET IRATKOZNI B KATEGÓRIÁS JOGOSÍTVÁNY SZERZÉSRE.
A vizsgára bocsátás feltételei ("B kat.")
ELMÉLETI vizsgára az bocsátható, aki
a tanfolyam elméleti részét igazoltan elvégezte;
17 ÉVES, VAGY ANNÁL LEGFELJEBB HÁROM HÓNAPPAL FIATALABB, és a vizsga időpontjában is megfelel a tanfolyamra való felvételre előírt többi feltételnek.
GYAKORLATI vizsgára az bocsátható, aki
az összes elméleti vizsgatárgyból sikeresen vizsgázott;
a kötelező gyakorlati órákat igazoltan teljesítette;
17 ÉVES
a vizsga időpontjában is megfelel a tanfolyamra való felvételre előírt többi feltételnek.
a forgalmi vizsgához sikeres járműkezelési vizsgát tett.
Magyarul:
17 éves korban el lehet menni RUTIN vizsgázni, ha időben elkezdte az ember a KRESZ oktatást és le is vizsgázott belőle. Ezután szépen levezet 30 kötelező órát és mehet FORGALOMBA vizsgázni. Ha az is sikerült akkor elmegy az okmányirodába, kéri a jogosítványát és 2-6 héten belül meg is kapja.
A forgalomba vezetés ált. 2-3 hónap, a várakozás a plasztikkártyára ált. 1-2 hónap. Így legrosszabb esetben (ha sose bukik a tanuló) akkor 17,5 évesen már lesz jogosítványa.
87' november elején születtem, a jogosítványom KIÁLLÍTÁSI DÁTUMA (tehát nem a vizsga időpontja, hanem mikor már kész volt a plasztikkártya) 2005. április. A matekzsenikre bízom, hogy voltam-e már 18 éves...
Úgyhogy kéretik sűrű elnézéseket kérni és mostantól olyanba nem belepofázni, amihez nem értünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!