Megéri megtartani egy kispolskit?
Hétköznapi használatra már nem éri meg a kis Polski. Egyre jobban fáradnak a megmaradt darabok, egyre drágábbak a használható alkatrészek. A tizenpár éves "nyugati" kisautók ma már olcsóbban fenntarthatóak és sokszor a fogyasztásuk is kedvezőbb. Persze ha tudsz otthon autót szerelni és nem kell mindenért szakemberhez fordulnod, akkor éri csak meg.
Viszont ha olyan korú és állapotú, érdemes megőrizni veteránnak. A korai, krómlökhárítós, nagy osztókörös darabok ára már elindult felfelé, lassan a műanyag lökhárítósok közül is kezd értéke lenni a szép daraboknak.
Én a kis polákomat már csak hobbi autónak tartom. Városon belül még elmegyegetek vele, de a Fővárosba már nem merek azzal kimenni sőt nagyobb városba se. Itthon vidéken jókat lehet vele menni, igaz van fenntartási költsége rendesen de olcsón vettem egyik ismerősömtől egy motor nélkülit abból néhány alkatrészt át tettem az enyémbe, így most jó az valamennyire.
Ha hobbi autónak megtartod tehát érdekel a szerelése esetleg gyakorolni rajta és foglalkozol vele vagy kisebb fuvarokra eljársz akkor megéri megtartani. Az tény hogy ha minden apró vacak gond miatt szerelőhöz viszed akkor nem éri meg, de így hogy a java részeket te magad szereled akkor még megéri. Mivel ezek az autók már ritkulnak idehaza így bontókban már kicsit drágábbak hozzá az alkatrészek, de még mindig jobb ha te csinálod meg ahogyan az előző is írta. De ha nagyon el akarod adni akkor eladhatod, mert vannak olyan emberek akik megvennék aztán fel tuningolják. enyémre is majdnem hetente vannak érdeklődök hogy eladó e a kocsi vagy mi, de nem adom még el. Szóval eladni még eltudnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!