Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki megy elsőként ebben az...

Ki megy elsőként ebben az egyenrangú útkereszteződésben? (Képpel. )

Figyelt kérdés
[link]
2011. okt. 20. 22:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. okt. 21. 09:07
 12/18 anonim ***** válasza:

...a képen látható,a szinte minden vizsgán előforduló ún. "tisztázatlan forgalmi helyzet" tipikus esete. A "kanyarodási elsőbbség" valóban az egymással szemben érkező járművek közötti viszony,de nem erősebb a "jobbkézszabály"-nál,mindkettő ugyanúgy "általános szabály", teljesen egyenrangúak!Fenti esetben mindhárom jármű vezetőjének van "elsőbbségadási kötelezettsége" valakivel szemben.Ilyenkor a kölcsönös udvariasság,és/vagy az ésszerűség alapján kell,hogy eldöntsék a továbbhaladás sorrendjét.Pl.ha a 32 éve vezető kolléga "állatot hajt,vagy vezet",/neki is tisztában kell lennie a szabályokkal!/,nyilván Ő modjon le az elsőbbségéről,/ezáltal egyértelművé válik az áthaladási sorrend/,s majd mikor kitisztult a kereszteződés,ráér Ő is elballagni a dolgára!

Jó utat, s balesetmentes közlekedést mindenkinek!

2011. okt. 21. 11:11
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves f laci! A fenti esetben három jármű találkozott egy egyenrangú útkereszteződésben. Itt egyértelmű, hogy minden jármű köteles a tőle jobbra érkezőt elengedni. Udvariasság, előzékenység abban az esetben jöhet szóba, ha egy negyedik jármű is érkezne a negyedik útról, illetve, ha jelen esetben pl. a zöld autó lemondana a jogos elsőbbségéről.

Kanyarodási szabály két szembejövő jármű esetében él (amikor tőlük jobbra nincs senki). Tehát, ha a kék jármű nem lenne, akkor a zöld autónak el kellene engedni a pirosat. Akárhogy nézzük, a jobbkézszabályt kell figyelembe vennünk, nem pedig a kanyarodásit. Ilyen szempontból mondhatjuk, hogy egyik "erősebb", mint a másik.

2011. okt. 21. 11:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Zöld, kék, piros.

Kerültem ebbe a forgalmi helyzetbe. Én voltam a " piros " színű jármű vezetője. Többi jármű meg csak állt, nem tudták ki menjen elsőnek. Intettem a " zöldnek " csak nem értette, továbbra is állt. A kékel jezett jármű elrajtólt. Ezt követően a zöld és én maradtam. Ahogy a " kék " kikanyarodott elindúltam, de a zöld is. Mejdnem lett egy csattanás és neki állt feljebb!

2011. okt. 21. 13:19
 15/18 anonim válasza:
Így van. Zöld-kék-piros, ez nagyon alap.
2011. okt. 21. 13:25
 16/18 A kérdező kommentje:
Oké, köszi mindenkinek!
2011. okt. 21. 14:37
 17/18 anonim ***** válasza:
68%

Jobbkéz-szabály.

Pirosban ülsz, nézel jobbra, látod a kék autót.

Kékben ülsz, nézel jobbra, látod a zöld autót.

Zöld autóban ülsz, nézel jobbra, nincs semmi-> ő megy először.

Az a 32 éves meg töltsön ki egy KRESZ gyakorlóprogramot, full hogy megbukik.

2011. okt. 21. 21:04
 18/18 anonim válasza:

" Nem, ráadásul okleveles vizsgája van, és hibátlanul vezet. "

Ezek szerint nem hibátlanul. Annyira nem, hogy ki nem engedném az útra.

2011. okt. 21. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!