Simson dugattyú visszaszerelés? {bővebben lent}
Én így vettem bagóért a szalonállapotú Mz-met, az ember nem tudta összerakni miután szétszedte.
Amúgy a gyűrűket be kell nyomni szépen finoman, utána ráhúzni a hengert.
2011. okt. 7. 19:28
2/16 A kérdező kommentje:
Jó üzletet csináltál:D.Nade amikor a dugattyúra akarom nyomni a gyűrűt akkor visszaugrik.Tehát rányomom és visszaugrik.nem tudom rárakni a hengert.
3/16 anonim válasza:
Megtámasztod a hajtókart.A dugót a gyűrűvel.A gyűrűt nyomod össze ameddig csak tudod és nyomod közben a hengerbe.(kicsit oda-vissza mozgatva oldal irányba).Mikor ez megvan a hengert a helyére teszed,megmozgatod a berúgó kart közben lefogod a henger tetejét (mert vissza jön).Nehezen lehet összehozni de sokszor csináltam!
2011. okt. 7. 20:06
4/16 anonim válasza:
20:6 mire a férjem elmagyarázta a fejem belesajdult. azt üzi,hogy két ember könnyebben össze hozza mert az egyik tudja fogni a hajtókart.Sok sikert. Ha nem jön össze megvesszük tőled egy zsák krumpliért,vagy kilóra"vas"hulladékként.
2011. okt. 7. 20:13
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megpróbálom holnap.Hehehehe utolsó nagyon szellemes,de én nem adom fel könyen.Seggre puffanhatok 100-szor is,de mindig türelmesen fogok hozzá.
[link]
Ezen a képen a felső gyűrű hornyában van egy olyan dolog, hogy stift. (természetesen az alsóban is van, csak az most nem látszik)
Ez azért van, hogy megakadályozza a gyűrű elforgását a dugattyún. Na mármost a gyűrű 2 végének itt kel találkoznia. Először ideforgatod a gyűrűt, aztán megpróbálod a gyűrűt szépen belenyomni a hornyába, majd szépen csúsztatod rá a hengert. Ha kész, ugyanezt eljátszod az alsó gyűrűnél is, itt más helyen lesz a stift. Érdemes előtte beolajozni a perselyt körben, egyrészt, hogy könnyebben belecsusszanjon, másrészt, hogy az első pár fordulatot ne szárazon tegye meg a dugattyú.
2011. okt. 7. 21:41
7/16 A kérdező kommentje:
Tehát van a dugattyú amin van 2 bemélyedés ahova a gyűrűk mennek.Ezen a bemélyedésen van egy kb. 1mm-es meghagyott rész azaz a stift.A gyűrűt addig forgassam amíg a a két vége közt meg nem látom a stiftet.Aztán nyomjam össze 2 ujjal és húzzam rá a hengert.Nade amikor összenyomom akkor visszaugrik a gyűrű ez normális tehát nem kell beakadnia?
Nem kell beakadnia. Így lesz a jó, mert így fog hozzányomódni a henger falához és így tartja meg a kompressziót. Egyébként 2 emberrel tényleg könnyebb.
2011. okt. 8. 13:34
2011. okt. 8. 14:27
10/16 A kérdező kommentje:
Utolsó videóban nem értem,hogy ment bele neki olyan könnyen.Nekem végigmarná a hengerfalat vagy eltörne a gyűrű.Valószínű az lesz,hogy elhívom egyik barátomat ő tolja majd a hengert én meg két ujjal összenyomom a gyűrűt aztán valahogy rá csusszan.
Kapcsolódó kérdések: