Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "M" kategóriás motorjogsi?

"M" kategóriás motorjogsi?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem,hogy ugye az "M" kategóriás motorjogosítványt 14 évesen le lehet tenni.

Én most 15 és fél éves vagyok,de nem ez a lényeg.

Ha jól tudom,az "M" kategóriás motorjogosítvány arról szól hogy 50ccm-ig vezethetek motort,nos,ez minden motorra érvényes?

2011. szept. 26. 07:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

500 ccm-ig vagy 4,9 KW-ig vezethetsz, de csak segédmotorkerékpárt!

De ha 15 és fél éves vagy akkor nehogy M katot tegyél le, forintban (és képzésben) ugyan annyi az A1, azzal 125 ccm-ig vezethetsz már.

2011. szept. 26. 08:17
 2/17 anonim ***** válasza:

Egy nullával megcsúszott a dolog.

Szóval 50 ccm-ig!

2011. szept. 26. 08:17
 3/17 A kérdező kommentje:

Igen,de akkor nem vezethetek M kategóriával például egy 50ccm-es crossmotort...

A gyakorlati képzést csak 16 évesen kezdhetem el,ez a baki.

2011. szept. 26. 08:18
 4/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat,az első mondatot kérdésnek szántam.
2011. szept. 26. 08:20
 5/17 anonim ***** válasza:

Ezzel a jogosítvánnyal segédmotoros kerékpárt vezethetsz. Vagyis a jármű tervezési végsebessége nem lehet nagyobb 45 km/h-nál, az őt hajtó belsőégésű motor hengerűrtartalma nem lehet több, mint 50 köbcentiméter vagy ha más rendszerű motor hajtja, akkor az nem lehet 4 kW-nál nagyobb teljesítményű.

Ha az általad kinézett krosszmotor megfelel ezeknek, akkor vezetheted. A baj csupán annyi, hogy a krosszmotorok általában zártpályás versenyzésre készülnek, ezért hiányoznak róluk olyan kiegészítők, amik a közúti közlekedéshez kellenek.

2011. szept. 26. 09:12
 6/17 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem van,én tulajdonképpen nem értem mi értelme van A1-es jogosítványt 15 és fél évesen elkezdeni ,amikor a gyakorlati képzés csak 16 évesen tehető le,azaz 16 éves korodig NEM kapod meg az A1-es jogosítványt..
2011. szept. 26. 09:15
 7/17 anonim ***** válasza:
Ez lehet a türelmetleneknek lett kitalálva aki már azt az 1 évet nem bírja ki és akkor 15,5 évesen beiratkozik :D vagy nemtudom.
2011. szept. 26. 10:00
 8/17 A kérdező kommentje:
Nemhogy tették volna 16 éves korra az egészet és pont. :)
2011. szept. 26. 10:02
 9/17 anonim ***** válasza:

Miért? 16 évesen kézhezkaphatod a jogosítványt...

Az az értelme, hogy a KRESZ tanfolyam általában 4-6 hét, a vizsga mondjuk 1 hét mire időpontot kapsz. Utána a vezetési gyakorlat legalább 2-3 hónap. Ez EÜ vizsga is kb. 1 hét.

Tehát ha úgy vesszük ahhoz nagyon ügyesnek (és gyorsnak) kell lenni, hogy valaki fél év alatt letegye a jogosítványt akár A1-ből.

2011. szept. 26. 11:16
 10/17 anonim ***** válasza:

Nekem Ak vizsga most raktam idén 3 hónap volt DE csak azért mert kb. 1 hónapot vártam, az oktatóra aki mindig kitalált valami hülye indokot amiért most nem lehet menni motorozni -.-

Augusztus 31én kaptam meg a jogsit de már júliusban simán meglehetett volt

2011. szept. 26. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!