Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lenne, ha nem lenne sebessé...

Mi lenne, ha nem lenne sebesség váltó?

Figyelt kérdés

Minek az, úgyis csak lefulladni lehet vele, meg elromlik, meg kuplungolni kell...

Ha lenne 1előre, meg 1 hátra menet, akkor mi lenne?

Nem tudna egy autó 100 al menni?

2011. szept. 24. 15:33
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Semmi. Kb. jó nagy fogyasztást és az alkatrészek nagyon gyors kopását eredményezné. Akinek ennyire problémás a váltogatás, annak nem feltétlen kell autóba ülni.
2011. szept. 24. 16:14
 12/29 anonim ***** válasza:
Már miért ne kéne kuplung? A kuplung nem a váltó miatt kell, hanem azért mert a motor nem tud álló helyből indulni. Majd ha jönnek a villanyautók, azokba nem lesz se kuplung se váltó, mert tökmindegy mennyit forog nem nő a fogyasztás, hiszen nincs semmiféle kopó alkatrész benne a tengely két végén lévő csapágyakon kívül. A tolatás is megoldható egy sima polaritásváltással. ezért nem kell váltó. Kuplung meg azért, mert a villanymotor álló helyzetből is tud indulni (a belső égésű motort is villanymotor indítja ugyebár), így nincs szükség a tengelyek szétkapcsolására.
2011. szept. 24. 16:43
 13/29 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy megértsd, miért is kell, olvasd el ezt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__188..

esgy kisebb regényt írtam a váltásról és annak lényegéről.

Ha ebből valamit nem értesz, légyszi ahhoz a kérdéshez írd meg, és szívesen válaszolok rá, bár szerintem annyira szájba rágósan írtam le, hogy ebből már illene megérteni. A kérdésedre pedig indirekt módon a leírtakat végiggondolva magad is megtudod a választ...

2011. szept. 24. 18:12
 14/29 anonim ***** válasza:

Mi lenne?? padlógázzal,7000-es fordulat,ezt tedd meg vagy 1órán keresztül az autópályán ;)

Próbáld ki,ajánlom

2011. szept. 24. 20:55
 15/29 anonim ***** válasza:
Azért azt sem kell elfelejteni,hogy a munkagépeknél is csak egy előre és egy hátramenet van,meg egy üres és mégis bir menni 40-el,tehát létezik ilyen,csak személy autóba gazdaságtalan lenne alkalmazni!
2011. szept. 24. 21:04
 16/29 anonim ***** válasza:

Azért azt sem kell elfelejteni, hogy a munkagépek ideális munkakörnyezete az egy helyben való munkavégzés/max 10el döcögés. Tud menni 40el, de nem arra van tervezve, és pláne nem nagyobb távon.

Mesélték lánctalpas markoló javítók, hogy a markoló tulaj (egyszerű ember lévén) azt hitte hogy a markolóval mivel lehet menni vele simán is, elviszi az egiyk faluból a másikba, kb 40km-re (kanyargós földút). Mire odaért szegény markoló kilehelte a lelkét... Nem erre van tervezve. Max arra hogy arrébb megy pár métert, max 1 km-t. De nem 40et és pláne nem egyhuzamban, és persze nem 20km/h-val, hanem épp hogy lépésben...

2011. szept. 24. 21:09
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

15:47

Én nő vagyok, de nekem nem okoz gondot.

Sőt, ki nem állhatom az automata váltót, azzal már tényleg a hülye is tud vezetni - márpedig nem szeretek hülyékkel találkozni az utakon.

Arról hallottál már, hogy az automata váltó a kényelmet hivatott szolgálni, nem azt hogy a hülyék száma gyarapodjon az utakon?

2011. szept. 24. 21:35
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

Sose értettem ezt a szemléletet hogy az automata váltótól miért lenne valaki hülye? Én szeretek váltogatni, gépészkedni, de ha valaki nem szeret, akkor hadd autózzon automatával. Tény hogy egyszerűbb vezetni és az is tény hogy vannak akiknek nincs érzékük a váltáshoz, de attól még...

Ez kb. olyan mint hogy " a hülye amerikaiak azt sem tudják hol van Mo". És Te tudod hol van Etiópia? Na ügye hogy nem (pontosan, ok hogy Afrika, de hogy azon belül hol...), olyannyira nem érdekel, nem az életed része.... Nekik miért kéne tudniuk...

Ugyanez az automata váltó:ha valamit lehet egyszerűbben, miért ne csinálnák úgy? Meg lehet tenni? Meg? Irreálisan drága? Nem. Akkor mi a kérdés...

2011. szept. 24. 22:12
 19/29 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne váltó,el sem indulna az autó.Mi vinné át az erőt a kerekekre?Váltó mindenképpen szükséges,mindegy hogy automata vagy kézi,a célja ugyanaz.
2011. szept. 25. 08:48
 20/29 anonim ***** válasza:
ucsó elég sötét vagy .D
2011. szept. 25. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!