Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket válasszam? (Kérdésed...

Melyiket válasszam? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Hello! Egy 15 éves fiu vagyok és msot összegyült egy kis pénzünk ugyhogy motorvásárlás elúőtt állunk! melyiket ajánlanátok inkább egy Suzuki GSX-R 600 vagy egy 750? aztmondják hogy a 750 jobb utra mert nyomatékosabb ezért nemtudom eldönteni... váltani már tudok mivel 2 éve simsonozok
2011. szept. 18. 00:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Majd 21 évesen ha kaphatsz rá jogsit, akkor.

Addig pedig aludj, mert már késő van és hétfőn iskola!

2011. szept. 18. 02:20
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj öngyilkos lenni.
2011. szept. 18. 04:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Sok paramétert nem ismerek, de a legnagyobb jóindulattal írok most neked:

Egyáltalán elolvastad a saját kérdésed amikor beírtad?

"váltani már tudok mivel 2 éve simsonozok"

Ebből nagyjából nekem a következő jön le:

A 2 éves, hétvégenkénti, hobbi motorozást, meg kint a határ szélben való csapatást már nagy tapasztalatnak érzed, holott ez nem így van. Ha minden nap, akár naponta többször is vezetnél forgalomban (mondjuk pesten), még akokr is necces lenne a 2 évre azt mondani, hogy valaki rutinos. Autónál ügye a kezdő jogsi eleve 2 éves időtartamú, tehát még a jogalkotó szerint is 2 év még nem éppen a rutinos kategória.... De mondjuk hogy valóban sokat vezettél..

"váltani már tudok"....

Hát ez megint csak azt sugallja, hogy azért mert meg tudod csinálni az egyik leg alapvetőbb műveletet, azért már azt hiszed hgoy tudsz vezetni...

Ki kell hogy ábrándítsalak: nem, ettől még nem tudsz, ez még önmagában semmit sem jelent. Ha majd egy kézzel tudsz szlalomozni kis, nagy ívekben, olyan ívben ahogy Te akarod, bármikor bármilyen helyzetben pontosan ott áll meg a motor ahol te akarod (bármilyen útfelületen) akkor már elkezdhetünk esetleg arról beszélni, hogy a motor kezelésben jártas vagy, bár a forgalomban való közlekedés még mindig más tészta...

De lépjünk is tovább:

Ha jól tudom a kiszemelt motorhoz eleve is A jogsi kell, amit ha jól tudok ennyi idősen még nem is lehet megszerezni, de most tekintsünk el ettől is.

Felfogtad, hogy a simmson és a kiszemelt áldozat között TÖBB MINT 10*ES A KÜLÖNBSÉG!!!! motorméretben? A súly/lóerő arányról már nem is beszélek. Ez kb olyan, mintha egyik pillanatról a másikra egy bringáról egy rakátéra akarnál átülni, és ezt szó szerint kell érteni.

Egyrészt a suzi sokkal nehezebb mint a simson. Azt a motort azért meg is kell ám tudni tartani, rajta kell tudni maradni, sőt mi több, még néha kontrollálni is kellene, nem csak "ülök rajta és majd történik valami...". Szerintem (nem akarlak megsérteni) de most így kapásból hirtelen el sem tudnál vele normálisan (ez itt a kulcsszó) indulni...

Nem egy ismerősöm járt már úgy, hogy felszállt egy ilyen vadállat motorra, meghúzta a gázt, és mire feleszmélt már a falu másik végén volt... Óriási erő van ezekben, amit tudni kell kordában tartani, az 50 cc ehhez képest l*szar.

Nem véletlen, hogy az emberek többsége végigjárja a ranglétrát, a kisebb motortól kezdve szépen fokozatosan az egyre nagyobbak fele... Ez kb. olyan mintha még autót sem tudnál vezetni, de egyből a nyiklik - nyaklik pótos kamionra akarnál kerülni, amit köztudottan az egyik legnehezebb vezetni, mert a pót mindig más irányba mozdul mint szeretnéd a legapróbb kormánymozdulatra is :)

És egy nagyon fontos dolog: sokan azt hiszik (autónál is, és itt most általánosítok kicsit) hogy ha a gázt már tudják nyomni mint a barom, akkor ők már hűde baromi jó vezetők. Miközben az autós sofőrök 90%-a nem tud vészfékezni, holott ez nagyon fontos lenne....

A gázt bárki tdja nyomni, még egy 2 éves kisgyerek is. Na de megállni, valóban vezetni (nem csak terelgetni) az megint teljesen más dolog...

Ezek a nagy motorok nagyon érzékenyek. Elég egy kis kátyú (aminek ügye egész Mo. a fővárosa) és úgy megdobja a motort, hogy csak lesel. Mondjuk hogy a kis sinsont ilyen helyzetben még meg tudod fogzni. A nagy motort már nem fogod tudni, ugyanis mire feleszmélsz, már lent vagy a földön és szépen csúszol vele ki az árokba... Ezeknél nem árt előre érezni minden rezdülését és még a bekövetkezte előtt lereagálni, mert ha akkor kezdenél mozdulni mire már megtörténik, réges rég késő. Ezeket a képességeket fejleszteni kell, sok sok gyakorlás...

Persze ráülhetsz, mehetsz vele, de kérdés hogy (ahog előttem is írták) öngyilkos akarsz-e lenni?

Amúgy sztem azt a 150kg-t jelenleg meg sem tudnád tartani? Elbírsz egy 50kg-s cementeszsákot?

Kérlek a fentieket ne leoltásnak vedd, hanem gondolkozz el ezeken!

Persze nagy feeling, meg hűde jól néz ki hogy valaki egy ilyennel megy, de a mentősök a nagy motorrral vagizó, ugyanakkor vezetni nem tudókat szimplán csak vesedonornak hívják, nem véletlenül...

2011. szept. 18. 09:16
 4/18 anonim ***** válasza:

Hallgass az előttem válaszolókra nagyon igazuk van.

De ha mindenáron egy, a SIMSON-nál jobban kinéző kicsit menőbb gépben gondolkodsz, ami kicsit jobban megy és nyomatékosabb vegyél egy Kingway Naked 50-est

Neked még ez való.

[link]

A 600 as mega 750 es elképzeléseidet meg tedd el későbbre.

2011. szept. 18. 09:36
 5/18 anonim ***** válasza:

15?

Hayabusa esetleg ?!

Robogó vaze.Gyári fojtott persze.

2011. szept. 18. 09:48
 6/18 anonim ***** válasza:

13 évesen már motoroztál?

Simsonosok is tudhatnák,hogy jön a tél ilyenkor nem sportmotort hanem quadot veszünk ....

:P

2011. szept. 18. 09:50
 7/18 A kérdező kommentje:
iegn 13 évesen motoroztam a réten akkor mivan? de mivel msot majd télen olcsóbbak léesznek a sportmororok mostfogom megvenni az iylekn keewey megh aprilia rs meg ilyenekkel hagyjatokmár nincs elég erő bennük ami nekem kell
2011. szept. 18. 12:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Neked minek kell annyi erő, mint ami egy gixerben van? közútra úgysem mehetsz vele, majd fogod rugatni a szántásban, meg földúton?

Én nem vagyok nagyon motoros, egyszer kipróbáltam haverom 250es Banditját ( 150es ETZ után ). Majd összesz@rtam magam, mikor észrevettem, hogy városban 160-nal megyek.

Ha már mindenképp "erőset" akarsz, akkor jövére lerakhatod az A1-et. Egy Cagiva Mito evo is tud annyival menni, hogy kétszer meghalj vele egy úton .

2011. szept. 18. 13:03
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Suzuki B-king. Azzal gyorsabban meghalsz. Matyizz inkább, ne ide járj trollkodni...
2011. szept. 18. 13:12
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Apuci te honnan tudod, hogy mennyi erő van egy 125-ös RS-ben? A szimó mezőn csapatása kcisit más kategória, mint a betonút meg egy 125-ös sport motor.

Egy 600-as gixert meg el se bírnál, mert még a tojáshéj a seggeden. Holnap suli, inkább tanulj!

2011. szept. 18. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!