Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell autót vezetni?...

Hogyan kell autót vezetni? Valaki le tudná írni, hogy mit kell megnyomni, mit kell felkapcsolni miután beültem a kormány mögé? Peugeout 205-ösról van szó.

Figyelt kérdés
Elsőnek nem szeretnék messze menni vele, csak mondjuk a TESCO-ig és vissza. Én akkor már boldog lennék, ha sikerülne ez valahogy a segítségetekkel. Aztán ha belejövök, akkor elmegyek majd jogsit is csináltatni. Tudom, hogy az is fontos, csak nagyon drága.
2011. szept. 14. 14:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
ilyen ez a pop szakma...
2011. szept. 16. 13:25
 22/35 A kérdező kommentje:
Most csak azon akadtatok ki, hogy elsőnek a TESCO-ba szeretnék menni? Felőlem mehetek más felé is, csak a TESCO előtt van egy nagy körforgalom, ott mennék pár kört szívesen. Egyébként pár dologra már rájöttem próbálkozással, csak a motor nem indult még be.
2011. szept. 17. 10:22
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Zimmzumm, nem vagy te olyan hülye, mint amilyennek hisznek. Azt két kérdésedből levágtam, hogy szívatod a hozzászólókat. Ez, na meg a tízmillió svájci koronás hitel! :DDD
2011. szept. 26. 17:18
 24/35 anonim ***** válasza:

Egyedül ne próbálkozz pláne hozáértő nélkül egy parkolóba.Kérd meg faterodat hogy vigyen ki vmi határba ahol csak földút van meg a puszta senki más és ott majd megtanít vezetni,de ha beindítani alig megy akkor a váltás hogy fog?!

Hány éves vagy? azért a kor sem mind1.

Jó tanács: Ha be akarod indítani a kocsit akkor NE hagyd fokozatba a sebességváltót mert akkor megindulhat a kocsi annélkül hogy nyomnád a gázpedált(jobb oldali a 3 közül)

Ha meg mégis sebességbe van akkor nyomd közbe a kuplungot( bal oldali pedál)

2011. szept. 26. 17:38
 25/35 anonim válasza:
100%
Kérd meg apukádat, hogy magyarázza el...
2011. szept. 26. 17:57
 26/35 anonim válasza:
baloldali pedált nyomd be tövig kulcsot be fordítsd el rakd be a váltót a rajta lévő 1-es helyzetbe bal pedált lassan engedd fel közben kis gázt adj középső a fék jobboldali a gáz kormányt tekerni kell.... de nem fog sikerülni
2011. szept. 26. 18:05
 27/35 Feli Sziti válasza:
100%

ÚÚÚristen! Szerintem kezdd biciklivel. Nézd, az is HALÁLI poén tud lenni

http://www.youtube.com/watch?v=DuYMkHIMY6c

2011. szept. 26. 21:04
 28/35 anonim ***** válasza:
Senkinek nem esik le,hogy hülyét csinált belőletek a kérdező?Biztos jókat röhög:D
2011. szept. 26. 22:27
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja,de látom,egynek leesett.Üdv a klubban!:)
2011. szept. 26. 22:30
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Én is jogsi nélkül mentem egy ideig. Kicsit felpiszkált Tipoval (115LE):D

Szóval, csüccs be.

Jobb lábad a jobb szélső pedálra rárakod (gáz).

Bal lábad a bal szélsőre (kuplung).

Középső pedál a fék.

Van egy nagy kar, az a kézifék. Nyomd be a gombot, és engedd ki (lefele).

Váltót nézd meg hogy üresben van e (kicsit lötyög akkor jó).

Kulcsot bedugod, kuplungot lenyomod, és elforditod a kulcsot. Elkezd tekerni az öndinditó. Ha nem indul be elsőre, akkor 10 sec öninditózás 20-30 perc pihi.

Ha becsürrent, akkor beteszed sebességbe. Rálépsz a gázra. Ha van fordulat szám mérő akkor 1200-1600ig pörgesd fel. Ha nincs, akkor addig amig hallod hogy már magasabb a fordulat. Kuplungot óvatosan kezd el felengedni. Szépen lassan. Kocsi megindul. Ha nem, akkor gyorsan engeded fel a kuplungot, gyakorolj.

Kormányt 2,5 fordulattal tudod eltekerni, mind a 2 irányba. Kb fél fordulattal tudsz egy sima kanyart bevenni. De majd érzed, ez autónként és sebességtől változó.

Váltás: kuplung le, gázról vissza veszed a lábad. Átrakod sebességbe, kuplungról felengeded a lábad közbe nyomod a gázt.

Index: bal oldali bajuszkapcsoló. Fel: jobbra index, le: balra.

Lámpa az adott tipusnál nem tudom hol van, de valszeg a bajuszkapcsolót tudod tekergetni.

Megállás: fékezel, mikor rángat az autó visszakapcsolsz a váltón.

Egyébként meg ne a teszkóba menj, főleg ha van előtte körforgalom is.

Ha H-B megyei vagy, tudlak tanítani :)

2011. szept. 27. 06:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!