Hogyan kell autót vezetni? Valaki le tudná írni, hogy mit kell megnyomni, mit kell felkapcsolni miután beültem a kormány mögé? Peugeout 205-ösról van szó.
Egyedül ne próbálkozz pláne hozáértő nélkül egy parkolóba.Kérd meg faterodat hogy vigyen ki vmi határba ahol csak földút van meg a puszta senki más és ott majd megtanít vezetni,de ha beindítani alig megy akkor a váltás hogy fog?!
Hány éves vagy? azért a kor sem mind1.
Jó tanács: Ha be akarod indítani a kocsit akkor NE hagyd fokozatba a sebességváltót mert akkor megindulhat a kocsi annélkül hogy nyomnád a gázpedált(jobb oldali a 3 közül)
Ha meg mégis sebességbe van akkor nyomd közbe a kuplungot( bal oldali pedál)
ÚÚÚristen! Szerintem kezdd biciklivel. Nézd, az is HALÁLI poén tud lenni
Én is jogsi nélkül mentem egy ideig. Kicsit felpiszkált Tipoval (115LE):D
Szóval, csüccs be.
Jobb lábad a jobb szélső pedálra rárakod (gáz).
Bal lábad a bal szélsőre (kuplung).
Középső pedál a fék.
Van egy nagy kar, az a kézifék. Nyomd be a gombot, és engedd ki (lefele).
Váltót nézd meg hogy üresben van e (kicsit lötyög akkor jó).
Kulcsot bedugod, kuplungot lenyomod, és elforditod a kulcsot. Elkezd tekerni az öndinditó. Ha nem indul be elsőre, akkor 10 sec öninditózás 20-30 perc pihi.
Ha becsürrent, akkor beteszed sebességbe. Rálépsz a gázra. Ha van fordulat szám mérő akkor 1200-1600ig pörgesd fel. Ha nincs, akkor addig amig hallod hogy már magasabb a fordulat. Kuplungot óvatosan kezd el felengedni. Szépen lassan. Kocsi megindul. Ha nem, akkor gyorsan engeded fel a kuplungot, gyakorolj.
Kormányt 2,5 fordulattal tudod eltekerni, mind a 2 irányba. Kb fél fordulattal tudsz egy sima kanyart bevenni. De majd érzed, ez autónként és sebességtől változó.
Váltás: kuplung le, gázról vissza veszed a lábad. Átrakod sebességbe, kuplungról felengeded a lábad közbe nyomod a gázt.
Index: bal oldali bajuszkapcsoló. Fel: jobbra index, le: balra.
Lámpa az adott tipusnál nem tudom hol van, de valszeg a bajuszkapcsolót tudod tekergetni.
Megállás: fékezel, mikor rángat az autó visszakapcsolsz a váltón.
Egyébként meg ne a teszkóba menj, főleg ha van előtte körforgalom is.
Ha H-B megyei vagy, tudlak tanítani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!