Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a vélleményetek az Alfa...

Mi a vélleményetek az Alfa Romei 156-osról?

Figyelt kérdés

1999-es évjárat , 1,6 benzines motor,120Le ,180 ezer km

olyanoknak a válaszát várom akik télleg tapasztalták is nem csak hallásból irnak!!!

2011. aug. 17. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekünk 147-esünk van, nagyon szeretjük, ismerősömnek van 156-osa. Biztonságról annyit, hogy ő 140-el borult fel vele egy kanyarban, és bár az egész kasztnit cserélni kellet, ő karcolás nélkül megúszta! Nagy benne a hely a többi Alfához képest, és én kifejezetten szerelmes vagyok, a középkonzolba, hogy ott van pár kijelző müszer. Kívül belül szép, a motorja nyomatékos, nagyon jól húz minden fokozatban mint minden Alfa. Kátyukat kerüld, de ezt már biztos hallotad, mivel a futóműve nem magyar utakra termett. Ha törődsz vele, és mindig tele van Selenia olajal a motor, hálás gép lesz. Talán én 1.9 JTD-t vennék, kevesebbet fogyaszt, és a JTD motorok tovább bírják a kiképzést mint a Twin Sparkok. Egy fontos dolog, hogy mindig meg kell várni amíg felmelegszik a motor, hidegen nyúzni tilos. A mi dízel 147-esünk, 170.000 km-nél jár, a kopó alkatrészeken és egy ablakemelőn kívül egyszer volt csak baj a motorral párezer kilométerrel ezelőtt, mert sosem nyúztuk hidegen és törődünk vele. Melegen ajánlom a 156-ost, de átgondolnám a mai benzinárak melett a motort.
2011. aug. 17. 21:11
 2/7 anonim ***** válasza:

totalcar.hu-n vannak vélemények róla.

Amit én tudok.

Minden alfának van lelke.

Elég meghibásodós kocsinak mondják őket.

De azt mondják ha meg akarod tudni, hogy milyen egy jó kocsi, akkor mindenképp venned kell egyet magadnak!

Pl top gear részekben is elég sokat hallhatsz róla.

Hali

2011. aug. 17. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Pár butaság az első válaszoló részéről:

- a 156-osban egyáltalán nem több a hely a többi alfához képest. Kifejezetten kicsi, még a 45/46 szériánál is kevesebb a hátsó utastér pl. Ez persze nem jelenti azt, h nem lehet elférni benne, de nem egy tágas autó.

- a Selenia az Alfa gyári olaja, nem rossz, szó se róla, de jobb a híre, mint a minősége. Vannak ettől jobb olajak is.

Egyébként meg vegyél egyet, nem fogod megbánni, csak figyelj oda, nézesd át vásárlás előtt alaposan. Ha egy nem széthajtott, jó állapotút találsz, nem lesz vele gondod, ellenkező esetben viszont szívni fogsz. Ez persze márkától függetlenül igaz, közhelyes, ámde mégis megfontolandó tanács :)

2011. aug. 18. 03:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Jah, amúgy a JTD mocik valóban tartósabbak mint a TwinSparkok, ez tény és való, továbbá ott a kedvezőbb fogyasztás, a nagyobb nyomaték, stb. Ha sportosat akarsz, vegyél V6-ost (csak számolj a fogyasztással), esetleg a két literes JTS-t (faceliftes 56-okban keresd). Ha fontos a jó fogyasztás, és nem zavar h dízel, akkor valóban a JTD a jó választás, ha meg mindenképp olcsón akarod megúszni a vételt, akkor TwinSpark...
2011. aug. 18. 03:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szép és jó a hangja még a dízeleseknek is.Én is 156-osban töröm a fejemet, de félek hogy a gatyám is rá megy:S
2011. aug. 18. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Én a belső teret csak a 147-eshez képest mondtam. Nem ülten 45/46-osba, és hátul sem ültem se a 147-be se a 156-ba. Elől nagyobb a hely mint a 147-esbe ez biztos, én erre alapoztam :). Mi mindig seleniát rakunk bele lehet hogy nem a legeslegjobb, de ha azt mondják, hogy az a legjobb bele (mégha csak reklámfogás is) akkor baj nemlehet, hogy ezt töltjük bele :).
2011. aug. 18. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát baj nem lehet belőle valóban, de pl. egy Castrol Edge Sport, vagy egy megfelelő Motul a Seleniatól jobb olaj.

Amúgy 47-ben én sem ültem, annál lehet h tágasabb valóban. De úgy nagy átlagban nézve, a 156-os nem egy tágas autó, nem is az a célja, arra ott a 166.

2011. aug. 18. 18:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!