Autóra vagy inkább motorra (125ccm) érdemes jogosítványt csinálni?
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:24
vagyok
Köszi a választ így már érthető mire gondoltál, bocsánat ha kissé hevesen reagáltam rá, csak ez érzékeny pont(nem egy olyan ember van aki az összes motorost "300-al lakott területen"-nek titulálja, főleg, ha az illetőnek sport motorja van..Ezeknek az embereknek tisztelettel megjegyezném:sport motorom van, sokszor (sőt túlnyomó többségben)jobban betartom a kreszt mint az autósok)
Az pedig, hogy a semmiből tűnik fel az elég szomorú de sajnos nem sokat lehet tenni ellene, maximum kicsit több időt szánsz az előzésre nem pedig barom módjára 80-al a kocsisorok között)merthogy ugye a kocsinak hatalmas holt tere van a motor pedig nem egy széles jármű, tehát nem könnyű észrevenni..
Az autó vezetésre is köszönöm a válaszod, sokaktól kérdeztem már de igazából senki se bírta elmondani mindig "csak" válasz született, mivel én motoros vagyok ezért ha kocsiba pattanok akkor azt csak azért teszem, mert szélsőséges az időjárás, ezért nekem nem nyújt örömet csak helyváltoztatási eszköz!:)
Az autós-motoros "társadalom" tényleg elég szégyen a már említett előítéletek miatt de sajnos a motorosokba is van ilyen az autósok iránt (elég felnézni a sportmotor.hu-ra, ott ha még a motoros is ment 300-al és úgy karambolozott akkor is "köcsög autós"-oznak)épp ezért egyik fél sem bírja a másikat..Az viszont tényleg jó lenne, ha előtte kellene motorozniuk, mielőtt megkapják az autó jogsit...Főleg miután autó jogsival segédmotorra is kapnak jogsit, amit nem szabad lenézni mert vannak olyanok amik bőven 100 felett mennek.
(Bocsi, hogy nem sorrendbe válaszoltam, de így ugrottak be a hozzám intézett válaszok..:) )
Az előző vagyok.
Nézd: én szívesen motoroznék, kipróbálnám milyen érzés, biztos szabadabb mint az autó. Viszont az igazat megvallva nagyon félek a szar úttól és a többi közlekedőtől, ezek miatt inkább le sem teszem a jogsit motorra, előbb utóbb tuti összetörném magam vagy az út vagy más közlekedő miatt...
Visszatérve az autós élvezetre:
Nekem öreg autóm van, aminek a vezetése azért nem annyira egyértelmű, "gépészkedni" kell kőkeményen. Szeretek gépészkedni, jó dolog figyelni mire hogy reagál a gép. A legtöbb ember számára szerintem az egyetlen ilyen viszonylag könnyen és gyorsan elérhető vezetési élmény egyedül az autó. Sokan vezetnének szívesen villamost, kamiont, motort, hajót, repülőt, trolit, stb.. de ezek elérése jóval macerásabb/drágább/csak akkor érhető el ha munkaképpen űzöd. A hétköznapi életben nem nagyon tudsz más olyan dolgot mondani, ami a vezetéshez hasonlítható: abszolút te irányítasz valamilyen mozgó dolgot, ami ráadásul még el is visz A-ből B-be. De nem is kell gépre gondolni. Egyáltalán mi az a dolog amit abszolú te irányítasz? Nem sok dolog van. Jó a villanykapcsoló meg a mikro sütő még talán ezek közé tartozik, de azért ezek nem ugyanazok a kategóriák...
Pluszban én most tanulok alapból is vezetni meg érdekelnek az extrább vezetési dolgok is (kuplung nélkül kivenni sebességből, bal lábas fékezés, stb...). Szinte minden hónapra van valami aktuális "téma" amit próbálgatok. Mostanában pl. a motorfék kontra üresben haladás az optimálisabb örök vitával kapcsolatban szoktam kísérletezgetni, hogy célszerűbb lassítani. Szóval vezetés közben nem unatkozom, jól le tudom foglalni magam :) Pláne ha még a táblákra és a többi közlekedőre is figyelsz, defenzív vezetés, stb... Ja és ha még fejből kell navigálni is, na az az igazi móka
Én nem szivatom a motorosokat, ha tudok és van rá hely, inkább lehúzódom, hadd menjen el mellettem, stb.. Ettől függetlenül sajnos párszor már rárántottam a kormányt, de nem szándékosan. Simán húztam egy kicsit balra a kocsit, mire észrevettem hogy egyszer csak a semmiből mellettem termett. Előjel nulla. Az ilyen helyzetekre nem lehet felkészülni.
Sajnos ma már divat lett ez a mesterséges mindenki ellensége mindenkinek a bringás az autósnak, az autós a bringásnak, a motoros az autósnak, az autós a motorosnak, és persze a motoros a bringásnak. Holott mindannyian ugyanazon az úton közlekedünk :)
Igazából ezeket a dolgokat sosem fogom megérteni...
Jó a piroson áttekerő vagy kivilágítatlan bringás engem is felhúz, de most ezzel mit lehet kezdeni? Ezek is csak kultúra és oktatás kérdése. Ha az iskolában oktatnák, szerintem jobb lenne a helyzet.
BKV-val járok, néha autóval, a motorosokat kicsit irigylem, a biciklisekkel szimpatizálok, bár őket nem tudom megérteni, szintén életveszélyes bringázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!