Autóra vagy inkább motorra (125ccm) érdemes jogosítványt csinálni?
A motor az egy szezonális jármű, az autó nem, cserébe drágább, mind megvenni, mind fenntartani. Te tudod mire van keret. Most egy ilyen kérdésre mit mondjon az ember? Modnhatnám a motor védelmére, hogy az egy élvezetesebb dolog, de egy 125-ösnél nagyobb élményt tud nyújtani egy jó autó.
Ha arra vagy kíváncsi én mit tennék, akkor csinálnék most egy B-t aztán 21 évesen egy A-t...
mindkettőre, ha valami kedvezményes akciót fogsz ki.
nekünk anno a honvédségnél volt olyan, hogy fizették a tanulmányt, csak legyen, ki vezesse a tankot. no meg nem is nagyon törődtek a pénzzel, így lett szinte mindenre jogsim.
Én szerintem autóra érdemesebb letenni mert azzal vezethetsz segédmotort is és nyilván autót is:) (legalább is én így tudom)
Egyébként 50ccm-es motorokból is vannak amik 100-al mennek, szóval az nem olyan rossz. :)
Több okom is van, hogy miért autóra:
Elsőnél a pont: a motor szezonális jármű, télen nem szerencsés. Motoron valójában nem tudsz terhet szállítani, illetve más személyeket is csak korlátozottan (anyám pl. soha fel nem ülne egy motorra, de még néhány haverom sem biztos...). Tehát hiába hogy elvileg vihetsz utast, ez az utastól is függ. Ha buksz a motorral, akkor bukik veled az utas is, és könnyű bukni. Főleg ha a csajoddal együtt buksz, az nagyon égő :)
Autóval jellemzően több munkát is be tudsz vállalni mint motorral. Ha most gyakorlatot szerzel autóra, az később esetleges munkáltatónál plusz pont, míg a motort semmibe sem veszik (kivéve a pizzafutár, de most azt ne számoljuk).
Szerintem Mo-n motorozni konkrétan életveszélyes: az utakon tank méretű kátyúk teljesen véletlen helyeken, még jelezve sincs. Motorozásnak kultúrája nincs, sőt megy az ellenségeskedés autós és motoros között (sajnos).
Az autó jobban véd: amíg még tanulsz szerintem jobb autóval: az autóra magára jobban kell figyelni ez igaz, viszont az jó hogy véd valami, még ha esetleg el is szúrod.
És végül: jóval több autó van forgalomban mint motor :)
"Motorozásnak kultúrája nincs"
Mert az autókázásnak van kultúrája?-.-"
Már ne is haragudj de a motorosok 90%-a olyan összetartó még a vad idegen motorosokkal is amiről az autósok még álmukba sem tudnak elképzelni..
Egyébként ez teljesen egyén függő, én biztos motorra tenném, de ahogy te érzed!
(Egyébként nem kötözködésnek szánom, de tényleg érdekel:Az autó vezetésben mi olyan hú de nagy élvezet van?Szerintem az autó csak arra jó, hogy eljuss A pontból B-be semmi másra...)
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:14
vagyok.
Lehet hogy félreérthetően írtam, arra gondoltam kultúra alatt (amit írtam is) hogy az autós és motoros oda vissza szivatja egymást, nem egymást segítve, békében közlekednek. A motoros keresztbe vág, szabálytalankodik, semmiből tűnik elő, míg az autós csak azért is ráhúzza a kormányt a sorok között elsuhanó motorosra. Erre céloztam.
Ha jól tudom az olaszoknál mindenki csak úgy kaphat jogsit kocsira, ha előtte vezetett robogót vagy kismotort. Ezért ott jobban van is ennek kultúrája: a robogós vagy motoros is betartja a szabályokat, és az autós sem tesz keresztbe a motorosnak.
Az autózásban nekem az az élvezet, hogy elég ritkán vezetek, jóval ritkábban mint szeretnék. Ilyenkor jó dolog hogy valamit én irányítok, és arra megy, amerre én szeretném. Ha esetleg úgy alakul és lehet gyorsabban menni, akkor az is jó érzés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!