Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha szépen kérem, valaki ezt...

Ha szépen kérem, valaki ezt elmagyarázza nekem? (KRESZ)

Figyelt kérdés

[link]

Se a magyarázat nem passzol a képhez, se a megoldás nem tiszta (nekem). Szerintem nekem van elsőbbségem, mivel én vagyok a kocsihoz képest jobb oldalt, a kocsi ugye elsőbbséget ad a balról jövő villamosnak, de mivel én vagyok hozzá képest jobbra, ezért én megyek először és a villamos másodjára. Nem?

2011. aug. 3. 10:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Alaptétel, hogy a villamosnak mindig elsőbbsége van, nem csak azért, mert ő a nagyobb :)

(Na jó, nem 100%-ban van elsőbbsége, de többnyire a normál szabályokhoz képest előnyt élvez.)

2011. aug. 3. 10:22
 2/14 anonim ***** válasza:
Igen, bár a villamossal sose voltam tisztába de szerintem a jobbkéz szabály rá is vonatkozik tehát Te mész először a villamos utánad, a balról jövő autó pedig csak utánatok, harmadiknak mehet.. Nem értem miért van a képhez kétféle megoldás, hogy még jobban összezavarják szegény diákokat...
2011. aug. 3. 10:24
 3/14 anonim ***** válasza:
Ez egy szabály, hogy ha ketten érkeznek szemből, és az egyikük villamos, akkor neki van elsőbbsége.
2011. aug. 3. 10:27
 4/14 anonim ***** válasza:
Hála égnek felénk vidéken nincs villamos. Már rég karamboloztunk volna mert én nem nagyon tudom vele kapcsolatos szabályokat. Azon kivül viszont mindent. 6 éve mióta jogsim van nem volt még koccanásom sem szerencsére. De Pestre sose megyek, pont ezért.
2011. aug. 3. 10:29
 5/14 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom amugy a villamosnak általában mindig minden helyzetben elsőbbsége van. Ugy jegyeztem meg, hogy a mentőhöz hasonlitottam. Félrehúzódni nem kell előle mint egy mentő elöl, de szinte mindig elsőbbsége van!
2011. aug. 3. 10:31
 6/14 anonim ***** válasza:
52%
Azt mondom inkább adjak százszor feleslegesen elsőbbséget, mint egyszer nem, amikor pedig kéne.
2011. aug. 3. 10:33
 7/14 A kérdező kommentje:

De nem látjátok, hogy ezen a képen mennyi baromság van?

1. A magyarázat rossz, mert mindkét járművel szemben a jobbkéz-szabály szerint van elsőbbségem

2. A magyarázat szerint nekem lett volna elsőbbségem, vagyis nem kell elsőbbséget adnom, de ezt a megoldást nem fogadta el!! Tehát nem passzol a magyarázat. Ha "Ön,B,A" a sorrend, akkor én mehetek először, vagyis nincs elsőbbségem, amit én be is jelöltem, de a gép szerint ez rossz válasz.

2011. aug. 3. 10:34
 8/14 anonim válasza:
A villamosnak elsőbbsége van. Aztán mehetsz te, utána a "B".
2011. aug. 3. 10:35
 9/14 A kérdező kommentje:

"Amennyire én tudom amugy a villamosnak általában mindig minden helyzetben elsőbbsége van. Ugy jegyeztem meg, hogy a mentőhöz hasonlitottam. Félrehúzódni nem kell előle mint egy mentő elöl, de szinte mindig elsőbbsége van!"

A legtöbbször igen, de egy csomó olyan helyzet is van, amikor nincs. Pl. ha ugyanazon az úton jöttök ketten egymás mellett és a villamos előtted be akar kanyarodni jobbra, akkor neked van. Rá is vonatkoznak a szabályok.

2011. aug. 3. 10:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Azért kell a villamosnak elsőbbséget adnod, mert két balra kanyarodó (egymással szemből közlekedő) jármű esetén a villamosnak van elsőbbsége. A tőled balra eső járműnek te jobbra vagy, ezért neki nem kell elsőbbséget adni a jobbkéz-szabály következtében. A villamosra nem vonatkozik a jobbkéz-szabály, így az elsőként haladhat tovább. (Egyébként az a megállapítás nem teljesen pontos, hogy a villamosnak mindig elsőbbsége van a kereszteződésben. 5 olyan eset van, amikor az általános elsőbbségi szabályoktól eltérően a villamosnak van elsőbbsége más jerművekkel szemben.))
2011. aug. 3. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!