Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 7 személyes autókkal kapcsolat...

7 személyes autókkal kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak?

Figyelt kérdés
Pozitív-negatív tapasztalatokat egyaránt várnék, ha lehet, minél pontosabb típus, modell, évjárat, üzemanyag, fogyasztás,... megjelöléssel. Köszönöm!
2011. júl. 28. 21:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Opel Zafiráról van tapasztalatom. Abból is az 1.8as motorral szerelt változatról tudok nyilatkozni.

Fogyasztása 7-10 liter között.

A motorja nagyon jó, pillanatok alatt fent van 140en.

Kanyarba betapad mint a kismacska. Kényelmes is, nagy a fej tér. Sok kis zsebe van, lehet pakolgatni össze vissza. Nekem bejön.

2011. júl. 28. 21:35
 2/14 anonim válasza:
48%
a GTAban is van valami 7személyes, de nevét, fogyasztását nem tudom.
2011. júl. 28. 21:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatom ugyan csak kevés van, de azért általánosságban elmondható hogy az egyterű 7 személyesek kicsit többet fogyasztanak talán, de az a 7 személy el is fér a kocsiban. Az 5+2 kombikban a leghátul utazó két személy már szűkösen, ez az alapvető amit el kell dönteni hogy melyiket szeretnéd. Amúgy Peugeot 806 2.1 dízel, 7 literes fogyasztással megvolt, a világból kivisz amelett hogy iszonyat tempós és az ülések (mit ülések...fotelok!) tényleg királyi kényelműek.
2011. júl. 28. 22:53
 4/14 anonim ***** válasza:
az opel zafira az tényleg jó kocsi, bár annyira nem nagy, de az elsővel teljesen egyet értek
2011. júl. 29. 09:59
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Az opelről azt olvastam több helyen is , hogy "kemény" a futómű... Nem tudom, nekem tetszik nagyon, vezetni még nem próbáltam. Igazából 5-en vagyunk - egyelőre, de 2 gyerek is gyerekülésben van, így viszont az 5 személyes autót (ami igazából 4,5, mert hátul középen csak 2 pontosunk van, és a két gyerekülés közé se lehet bepréselődni 30cm-es helyre...) Ezért kérdezősködök, keresgélek.

Várom a válaszokat továbbra is, főleg ha vkinek van negatív, hogy milyet NE vegyünk, nem szeretném megbánni... (használtban gondolkodunk, 2008-as vagy fiatalabb évjáratú)

2011. júl. 29. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:

most 5-en vagytok? arra megfelel bármilyen autó, mi is 5-en vagyunk

tudok ajánlani egy másik autót is, az 8 személyes, és mindeki bőven elfér benne, vagy 7, de ugyebár a zafirába ha 7-en beleültök, akkor csomagokat sehová sem tudtok tenni, én a nissan vanety cargot ajánlanám a 8 személyével, mindenki el tud terpeszkedni, iszonyatosan hatalmas, és a csomagok is elférnek, szerintem jó alternatíva lehet.

hátránya a meglehetősen drága alkatrészek amik kisebb koccanásoktól darabokra törik pl a lökhárító, de erre van a biztosító, volt egyszer egy letört bajuszkapcsoló, baleset miatt ennek pótlása 35ezer volt sok-sok éve

hátránya-előnye a 2,3-as dízel motor, ami hát nem egy erőgép, lomhább valamivel a konkurenseknél gyorsulásban, végsebességben már egész jó (155km/h), amit erőlködés nélkül tud tartani bármeddig.

egyébként hátránya lehet, az utas alatt elhelyezett motor, de engem nem zavart

a fogyasztása sem vészes

előnye pedig rengeteg van, többek között elnyűhetetlen, neekünk céges autó volt, mindent kibírt, szó szerint éjjel nappal ment, dolgozókat szállított

nem tudom pontosan, hogy hány éves lehetett, de 3-4-5 körül, de 3-400ezer km körül volt benne, és a motorja tökéletes állapotban volt akkor, azóta nem láttam

most nem keresem vissza, de most jut eszembe, a motorja tényleg lassan gyorsult ,de iszonyatosan nyomatékos volt, és hidd el, céges autó volt, nem volt kímélve, senki nem vigyázott rá, és mégis bírta, amit egyetlen fiat vagy akármelyik sem bírt volna szerintem

2011. júl. 29. 14:49
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. A kisbusz kategóriát már az elején kilőttük. Mindenképpen 5+2-t szeretnénk (mint már mondtam, jelenleg 5-en vagyunk, esetleg bővül a család 2-3 éven belül 6-ra...). Azt viszont nem nagyon értem, hogy "arra megfelel bármilyen autó, mi is 5-en vagyunk"...

Kettő 5-személyes autónk is van, egy opel corsa és egy skoda fabia, de egyikben sem fér el két gyerekülés (a hordozós időszakból most nőtt ki a kicsi, addig elfértünk) + 1 kamasz + mi ketten... 2 autóval járni pedig luxus. Hát ezért 5+2 egyterűt keresünk. HA 5-en megyünk, kényelmesen elférjünk, de ha netán 6-ra bővülünk se kelljen vkit kihagyni egy hétvégi programból...

Renault Grand Scenic-je nem volt senkinek?

2011. júl. 30. 15:53
 8/14 anonim ***** válasza:

Hát azon ne csodálkozz ha a Corsába és a Fabiaba nem fér el elég gyerekülés, ezek kisautók....egészen biztosan rengeteg olyan öt üléses autó létezik amibe gond nélkül beférnek a gyerekülések és még maradna hely, de amint mondtad eseteleges családbővítés miatt az 5 üléses már nem téma. Egyébként ilyesmiket nézegess:

Toyota Verso: [link]

Ford Galaxy: [link]

Mazda 5: [link]

Peugeot 807: [link]

2011. júl. 30. 19:51
 9/14 anonim válasza:
elfér benne 7 ember.
2011. júl. 30. 23:31
 10/14 A kérdező kommentje:
elfér benne 7 ember ?????????
2011. júl. 31. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!