Simson KR51/1-es schwalbe első lánckereke hány fogas?
Szerintem gyárilag elöl 15, hátul 34.
Anno én is próbáltam a gyári 51-es blokkra nagyobbacska lánckereket tenni, gyakorlatilag lassabban gyorsult, a végsebessége pedig nem nőtt, mert a motor nem tudott felpörögni terhelés alatt olyan fordulatszámra mint korábban. Szerintem amíg nem nyúlsz a blokkhoz hagyd a gyárit.
Az a baj, hogy a motor teljesítménye nem képes egy bizonyos szint után a megváltoztatott áttétellel megküzdve tovább tartani a tempót. Kell vinnie a motor tömegét, a tiédet, van gördülési- és közegellenállás stb... Én viszonyalg elhanyagolt blokkon próbálgattam, egy tipp-topp állapotú lehet elbírná a nagyobbat, de csodára ne számíts.
Igazából nem kerülnek szinte semmibe ezek a lánckerekek, szóval nyugodtan próbáld ki. De ha fel tudsz rakni rá egy rezót, az sokkal többet használ - mármint érezhetőbb lesz - szvsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!