Most melyik a gyorsabb Bugatti Veyron 16.4 Super Sport vagy a SSC ultimate aero? És 3000 CV mennyi km/h?
Megtaláltam, megnéztem. Szó sincs benne arról, amit írtál. Ha jól értettem, ezt mondják róla:
"The engine actually produces 3,000 horsepower. 2/3 of that energy is heat. When the engine first runs at full power, it almost burns down the building".
Na, itt szó sincs arról, hogy az erőforrás valaha teljesített volna a főtengelyen 3.000 lóerőt, mint ahogy arról sem, hogy felrobbant volna a próbapadon. A később megszólaló mérnök nyilatkozatában sem található semmiféle utalás erre, csak azt mondja, hogy a tetőre vezető szellőzők kicsit alul voltak méretezve.
(a műsor információtartalmát pedig úgy általában inkább nem minősíteném - nem hazudik, de nem is mond túl sokat)
Rendben, elmondom még egyszer, nagybetűvel, úgy hátha érthetőbb. http://www.youtube.com/watch?v=AxA_UN16wys tekerj a 8. perchez.
1. ITT ÉRTÜK EL ELŐSZÖR AZ 1001 LÓERŐS TELJESÍTMÉNYT. (és nem a 3000-ret)
2. AZ 1001 LÓERŐ AZONBAN NEM IGAZÁN ÁLLJA MEG A HELYÉT, A MOTOR VALÓJÁBAN 3000 LÓERŐT TERMEL, ÁM ENNEK 2/3-A HŐ.
...és ha nem múltál még el 5.-es levázolom Neked egy matekpéldával:
Ha 3000-nek a 2/3-a 2000 (ennyi termel hőt, ezért ezt kivonjuk a Lóerők számából) 3000-2000 az 1000, tehát 1000 lóerőnk maradt. Mit nem értesz még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!